Terugblik op het jaar 2016

Gepubliseerd op:
25 januari 2017

Afgelopen voorjaar vielen verspreid over het land fikse hoosbuien. Geen extreme regenval in Amsterdam en toch werden wij overspoeld met media aandacht en vragen van andere partijen over de Rainproof aanpak. Dat zijn mooie complimenten!

In Amsterdam is Rainproof steeds meer een begrip. De regenwater knelpunten neemt de gemeente mee in de prioritering voor de planning van werkzaamheden in de openbare ruimte. Rainproof is een uitgangspunt voor allerlei stedelijke ontwikkelingen, zoals het Centrum Eiland IJburg. En er zijn vele regenbestendige projecten opgeleverd, zoals het voorplein van het De Mirandabad, de watervertragende groenstrook op de Zuidas en het polderdak B. Amsterdam.

We waren als Rainproof thema aanwezig op diverse evenementen. Op het goed bezochte Fabcity stond er een heus Rainproof Paviljoen, het eerste intieme daken festival ROEF was een waar feest en er was een demo-regentuin in de Intratuin tijdens de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!‘.

We kijken terug op een geweldig mooi Rainproof jaar. Samen met onze partners uit het netwerk is een hoop bereikt. Daar zijn we trots op!.

Bekijk hier het jaaroverzicht 2016.