Terugblik: Under Pressure: Water and the City

Gepubliseerd op:
10 februari 2018

Op woensdag 24 januari vond de presentatie van het boek en het online platform ‘Under Pressure: Water and the City’ plaats in Pakhuis De Zwijger. Tijdens dit evenement debatteerden de deelnemers over de verantwoordelijkheid en de ongelijkheid in de internationale waterwereld. Gedurende de avond kreeg het publiek verschillende journalistieke voorbeelden, om zo de onderwerpen beter te begrijpen. Onze programma strateeg Lot Locher kwam ook aan het woord, en vertelde over de uitdagingen die Amsterdam kent op het gebied van extreme regen.

Under Pressure: Water and the City

Het boek ‘Under Pressure: Water and the City’ biedt verschillende cases met betrekking tot waterproblematiek. Het boek bevat ruim 350 pagina’s, en beschrijft zowel de politieke, sociale, financiële, technische, historische en klimatologische achtergronden. Het online platform bevat dezelfde verhalen, maar geeft de mogelijkheid om interactief met de verhalen aan de slag te gaan. Het platform is vormgegeven als een wereldkaart, waarop je per locatie het betreffende verhaal ziet.

Elke druppel telt

Tijdens de bijeenkomst bracht onze collega Lot de internationale discussie terug naar Amsterdam. Ze benadrukte dat de uitdagingen en oplossingen lokaal liggen. In Amsterdam is het volgens haar belangrijk om goed te kijken naar de combinatie van de drukke stad met technische en klimatologische uitdagingen.

Toch liggen de grootste uitdagingen én oplossingen volgens haar op sociaal gebied. Samenwerken is hierin een belangrijke succesfactor. Omdat de waterproblematiek betrekking heeft op iedereen, is het van belang dat alle partijen betrokken zijn. Denk hierbij aan overheden, het bedrijfsleven, kennisinstituten, maar ook zeker aan bewoners.

Storytelling

Het evenement liet zien dat storytelling een goede manier is om verhalen over water van verschillende kanten te belichten en zo mensen in beweging te brengen. Ben je benieuwd naar de zaken die aan bod kwamen? Bekijk het evenement terug: