Primaire tabs

  • Home
  • Nieuws
  • Themamaand 'Natuurlijk! De watervriendelijke tuin'
Vrijburcht binnentuin

Themamaand 'Natuurlijk! De watervriendelijke tuin'

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

6 juli 2015

De maand juli staat in het teken van de campagne 'Natuurlijk! De watervriendelijke tuin'. De Tuinbranche Nederland in samenwerking met verschillende tuincentrumorganisaties en gestimuleerd door Amsterdam Rainproof voeren deze campagne om aandacht te creëren voor het opvangen van extreme regenbuien.

Water in je tuin

De extremere regenval in de zomermaanden kan flinke schade aan huizen en tuinen veroorzaken. Dit kan worden verminderd door te zorgen voor een goede verhouding tussen bestrating en beplanting en goede opvang van regenwater in vijvers of regentonnen. Het opgevangen regenwater kan dan weer gebruikt worden voor beregening in tijden van droogte. Vervolgens is er ook nog een derde kant: de decoratieve kant van water. Deze drie zaken kunnen in de maand van het water aan bod komen.

Bekijk de waterpagina van de Tuinbranche voor meer informatie, activiteiten, tips en inspiratie. Ook de Intratuin Amsterdam is aangesloten bij de themamaand. Bekijk onderstaand filmpje eens om te zien wat ze nog meer organiseren!

Tuinbranche

Reacties

Wat heeft Intratuin deze foto zeldzaam lullig gestyled, met die plastic planten. Dat maakt in mijn ogen de hele boodschap ongeloofwaardig. Intratuin wil geen educatie over steentuinen geven, maar gewoon een boost geven aan de verkoop van plastic regentonnen...

Lucienne van Ek (niet gecontroleerd) replied on

Het gaat om een demo opstelling ter inspiratie voor tuincentra hoe aandacht te geven aan (producten rond) water in de tuin.

Dank voor de opmerkzaamheid! Het was (voor een consistente boodschap) inderdaad handiger geweest echte planten te gebruiken. Zeker omdat we vanuit alle partijen (rainproof, intratuin en tuinbranche nl) juist het gebruik van (echt) groen willen stimuleren in de tuin. Niet voor niets werken we mee aan acties als 'tegel eruit, plant erin'.

Redactie Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Dit gaat over een rainproof

TuinTuin

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee