Tips voor een Rainproof kerstboom

Gepubliseerd op:
13 december 2018

In sommige huizen staat de kerstboom inmiddels te pronken. Voor wie er dit weekend mee aan de slag gaat hebben we nog leuke tips.

Soorten, materialen en maten

De kerstboom is er in alle soorten, materialen en maten te vinden. Een kunstboom of heb je liever een echte spar? Met kluit of zonder kluit? Zet je de boom na de kerst in de tuin én maak je hiermee gelijk je tuin meer Rainproof? Of recycle je de boom op een andere manier? Ook kun je een kerstboom adopteren én die in januari weer terug in de natuur planten. Zo draag je deze kerst bij aan een Rainproof Amsterdam.

Een tweede leven

Welke boom kies jij? Natuurlijk kies je een mooie boom uit, niet te groot, niet te klein. Je hebt waarschijnlijk al een mooi plekje in gedachten waar de boom een aantal weken kan staan stralen. En dan? Haal je de boom van zolder? De ‘echte’ boom vindt zijn weg steeds meer terug naar de huiskamer. Met deze boom, meestal een Nordmann of een Spar haal je gelijk die heerlijke dennengeur in huis. Maar wat ga je na de kerstperiode met deze boom doen? Krijgt hij een tweede (of derde of vierde) leven op een nieuw plekje? Of niet? Een boom met kluit kun je een mooi plekje geven in je tuin of zelfs op het balkon. Niet alleen kun je nog langer genieten van deze aanschaf, maar hiermee maak je jouw buurt ook nog eens meer Rainproof! Dat willen we toch allemaal?

Adopteer een kerstboom

Heb je geen tuin of ander plekje waar jouw boom de zomer kan overbruggen? Dan kun je er ook voor kiezen om Amsterdam een beetje groener te maken! Het Amsterdams Kerstbomenbos is een tijdelijk bos, waar je een boom kunt uitgraven en ná de kerst weer terug kunt komen planten. Door je boom te registreren, heb je de mogelijkheid ieder jaar dezelfde boom te huren.

Kappen nou

Je kan ook zelf je boom gaan kappen! Steeds meer mensen kiezen voor deze ‘beleving’ en gaan zelf hun boom kappen. Dit kan je bij Staatsbosbeheer of in Nationaal Park De Hoge Veluwe. De reden dat je hier bomen mag kappen is omdat het bos anders dichtgroeit. Hier worden geen traditionele kerstbomen geselecteerd, dus geen sparren, maar dennenbomen. Met het verwijderen van deze bomen verricht je gelijk een goede daad.