Tjerron op weg naar de Rainproof Ride

Gepubliseerd op:
19 oktober 2015

Update 1

Omdat de Rainproof Rave & Ride natuurlijk zo’n gaaf evenement is, kan je de komende weken Tjerron volgen in zijn zoektocht naar hoe je een fiets rainproof kan maken. Elke week zal hij hier en op facebook foto’s, video’s en tekst & uitleg geven over zijn aanpak. Heb jij goede ideeën en suggesties? Laat het hem weten, alle hulp is welkom!

                                                                                                                                                                                      

Update 2

Meedoen met de Rainproof Rave & Ride betekent natuurlijk ook dat je een fiets nodig hebt. Zijn oog is gevallen op dit pareltje. Geen poespas, gewoon een degelijke zwarte fiets. Hoewel degelijk…. hopelijk is hij stevig genoeg.  Wordt het een fietskrat, groene planten of misschien wel een regenton? Heb jij ideeën en tips om hem rainproof te maken?

Rainproof Fiets

Update 3

Tjerron is er na wat wikken en wegen uit: hij gaat een tuinkrat timmeren die over de bagagedrager van de fiets kan hangen. Hierin wordt ruimte gemaakt om regenwater op te vangen en om een (moes) tuin aan te kunnen leggen. Aan het stuur komt ook een stuurkrat. De vervolgstappen zijn: fiets opmeten, ideeën uittekenen, nog eens meten en materialen inslaan zodat hij aan het kluswerk kan gaan beginnen! Let overigens niet op zijn tekenskills, dat is niet zijn sterkste kant. 

Rainproof fiets
                                                                                                                                                                                       

Update 4

Materialen voor het frame: check. Gereedschap: check (nouja, het meest noodzakelijke…). Droog weer: check. Bouwplan: check. Klussen maar! Bekijk het geestige timelapse-filmpje van het proces. 

                                                                                                                                                                                       

Update 5

Nu het frame voor de fiets-tuin bijna af is, wordt het tijd om na te denken over hoe, en met wat deze dan te vullen. Hiervoor heeft Tjerron een geniaal idee: de Intratuin Amsterdam kan hem hier vast bij helpen!