Nieuws tuin

Ken je dat? Je wilt graag duurzamer en slimmer gaan leven. Je wilt meer groen in de straat, misschien een minder hoge water- of elektriciteitsrekening? Schonere lucht, regenwater opvangen of een groen dak aanleggen? Kortom, je wilt iets doen tegen klimaatverandering én dat zonder dat de kosten de pan uitrijzen. Dan helpt de Duurzame Wegwijzer je op weg.

Tijd voor actie! Amstelveen Rainproof start met een eigen tegelservice pilot. Inwoners uit een specifiek gebied kunnen meedoen en gratis hun tegels laten ophalen door de gemeente. 

Amsterdam wipte in totaal 46.484 tegels, Rotterdam 47.942. Bij elkaar opgeteld zijn dat 94.426 tegels. Dat is ruim 1 hectare groen aangelegd in beide steden, oftewel groter dan het voetbalveld van de Johan Cruijf Arena!
Het begint altijd met een goed idee! En dat had mevrouw Linskens, een bewoonster van Tuttifruttidorp in Amsterdam Noord. Dankzij dit idee zijn er uiteindelijk 16 regentonnen geplaatst bij haar en haar buren, allen huurders bij woningcorporatie Rochdale.
Het NK Tegelwippen is afgelopen, de strijd is gestreden. Wat was het een spannende wedstrijd mét verlenging. De afgelopen twee maanden was een heuse nek-aan-nek race gaande tussen Rotterdam en Amsterdam! Op 10 oktober wordt tijdens online festival Dus Wat Gaan Wij Doen bekendgemaakt welke stad de meeste tegels heeft gewipt!

Deze zomer hebben veel Amsterdammers zich extra ingespannen om een mooie groene tuin te verwezenlijken.

Het is altijd goed om tegels te vervangen voor planten. Tot 1 oktober is het nog extra belangrijk. Amsterdam strijdt namelijk tot die tijd tegen Rotterdam tijdens het ludieke NK-Tegelwippen. Jij kan nog steeds meedoen.
Op 19 september aanstaande krijgt het NK Tegelwippen een extra duurzaam tintje. We mogen 10.000 struiken weggeven (redden van de composthoop), de Viburnum ook wel sneeuwballen genoemd. Maak een plekje vrij voor deze mooie wintergroene struiken en haal jouw exemplaren 19 september op het NDSM terrein op.
Het is een nek-aan-nek race tussen Amsterdam en Rotterdam. Na een flinke strijd, staat Amsterdam nipt aan kop. Omdat we zo lekker bezig zijn, wippen we nog even door tot 1 oktober!