Nieuws tuin

De vaak sterk versteende inrichting van onze leefomgeving zorgt voor problemen als hittestress en wateroverlast. Maar er is gelukkig al een groot aanbod aan initiatieven die zich richten op het groen en klimaatbestendig inrichten van private tuinen.
In Betondorp is een fantastisch initiatief gestart! Een regentonnen actie. Ook de woningbouwcorporaties helpen graag mee Betondorp regenbestendig te maken en dragen bij aan deze actie.
Het veranderende klimaat vraagt om actie. Wat voor actie? Een kortingsactie! En dat is nou precies was onze netwerkpartner Natuur&Milieuteam Zuid aanbiedt.
We hebben behoorlijk wat stormachtig weer achter de rug. Regen (en dus reden) genoeg om je tuin Rainproof in te richten… en dat is nou precies wat wij afgelopen weekend gedaan hebben. Samen met zo’n twintig vrijwilligers in alle leeftijden trotseerden wij zaterdag de regen, om een aantal tuinen van een seniorencomplex van woningstichting Rochdale op te knappen.
We hebben weer prachtige dagen achter de rug. Het zonnetje liet zich van haar beste kant zien. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en tuinplannen te maken.
In sommige huizen staat de kerstboom inmiddels te pronken. Voor wie er dit weekend mee aan de slag gaat hebben we nog leuke tips voor een Rainproof kerst!
De tuinen opknap dag van 20 oktober in Geuzenveld is zeer geslaagd. In samenwerking met Stadgenoot, Cordaan thuiszorg, Sociaal Tuinieren en Stichting Present hebben we in één keer maar liefst 10 voortuinen opgeknapt en onderhoudsvriendelijk gemaakt.
Regenwater opvangen en gebruiken. Dat kunnen ze bij ‘I Can Change The World With My Two Hands’ wel. Sinds kort staat er een geweldig informatiebord dat op uitleg geeft over de verschillende toepassingen van regenwateropvang in de tuin.
Wie het Parool leest heeft het waarschijnlijk al gezien. Een groot artikel over de Rainproof excursie langs waterbestendige tuinen in de editie van 21 september. En daar zijn we best trots op!