Nieuws tuin

In sommige huizen staat de kerstboom inmiddels te pronken. Voor wie er dit weekend mee aan de slag gaat hebben we nog leuke tips voor een Rainproof kerst!
In Betondorp is een fantastisch initiatief gestart! Een regentonnen actie. Ook de woningbouwcorporaties helpen graag mee Betondorp regenbestendig te maken en dragen bij aan deze actie.
De tuinen opknap dag van 20 oktober in Geuzenveld is zeer geslaagd. In samenwerking met Stadgenoot, Cordaan thuiszorg, Sociaal Tuinieren en Stichting Present hebben we in één keer maar liefst 10 voortuinen opgeknapt en onderhoudsvriendelijk gemaakt.
Regenwater opvangen en gebruiken. Dat kunnen ze bij ‘I Can Change The World With My Two Hands’ wel. Sinds kort staat er een geweldig informatiebord dat op uitleg geeft over de verschillende toepassingen van regenwateropvang in de tuin.
Wie het Parool leest heeft het waarschijnlijk al gezien. Een groot artikel over de Rainproof excursie langs waterbestendige tuinen in de editie van 21 september. En daar zijn we best trots op!
In april pakten we samen met 31 vrijwilligers in één keer tien voortuinen aan in Amsterdam Noord. Het doel: een rainproof en groene straat. Bekijk de video.
Je wil niet dat je tuin te nat is, maar ook niet te droog. Verzamel de tips en tricks voor jouw tuin in Amsterdamse tuin- en bouwcentra in april tijdens de actiemaand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’.
Wil jij een versteende straat omtoveren tot een groene oase? Dan zijn we op zoek naar jou! Op 6 april een rainproof actiedag. Meld je aan!
Natte tuin en weet je niet wat te doen? Voor advies en tips en tricks bij extreem weer, is er nu het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’.