Nieuws tuin

Op 19 september aanstaande krijgt het NK Tegelwippen een extra duurzaam tintje. We mogen 10.000 struiken weggeven (redden van de composthoop), de Viburnum ook wel sneeuwballen genoemd. Maak een plekje vrij voor deze mooie wintergroene struiken en haal jouw exemplaren 19 september op het NDSM terrein op.
Het is een nek-aan-nek race tussen Amsterdam en Rotterdam. Na een flinke strijd, staat Amsterdam nipt aan kop. Omdat we zo lekker bezig zijn, wippen we nog even door tot 1 oktober!
We zitten midden in een hittegolf en dat blijft nog wel even zo. Veel drinkwater wordt nu gebruikt om te tuin te besproeien, maar dat hoeft niet!

Supertrots zijn wij op onze collega Douwe de Voogt en zijn vriendin Lara Janssen.

Wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Bert Wijbenga (Rotterdam) hebben zojuist het startschot gegeven, uit naam van hun stad. Het NK Tegelwippen is hiermee een feit.

Wateroverlast en droogte. Twee uitersten die in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn . De ene maand valt er veel neerslag, de andere maand weer weinig. Hoe gaan we daarmee om?

Nadat er eerder bloemetjes waren uitgedeeld in Amsterdam-Noord, heeft de gemeente deze week tegels opgehaald die door de bewoners uit hun tuin zijn gehaald. Deze tweede pilot van de gemeente bracht een nog mooier resultaat dan de eerste tegelservice!

In Tuindorp Oostzaan en de Vogelbuurt zijn bloemetjes uitgedeeld. Deze actie is tot stand gekomen dankzij Addenda® kwekers. Zij kunnen vanwege de crisis niet meer alle planten kwijt.

In de Dapperbuurt en de Indische buurt West hebben wij afgelopen weekend samen met de gemeente de eerste tegelservice georganiseerd. Ondanks het Coronavirus is deze service gewoon doorgegaan.