Webinar: ‘Pompen of verzuipen? Verzekeren in een veranderend klimaat.’

Gepubliseerd op:
31 januari 2018

Na de grote westerstorm van afgelopen 18 januari werd duidelijk dat er nog veel vragen spelen op het gebied van schadeverzekeringen. Daarom organiseert Verbond van Verzekeraars op dinsdag 13 februari het webinar ‘Pompen of verzuipen? Verzekeren in een veranderend klimaat.’ Tijdens dit webinar worden het eerder gepubliceerde rapport ‘Hoofd boven water, verzekeren van schade in een veranderd klimaat’ en andere ontwikkelingen uitgelicht. Het webinar is voor zowel leden als niet-leden van het verbond en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat klimaatverandering betekent voor schadeverzekeraars én hun klanten. Specifiek de professionals bij verzekeraars, intermediair en overheid die bij willen dragen aan de collectieve weerbaarheid met passende producten, advies en andere expertise. Lees hieronder verder.                                                                             

Hoofd boven water, verzekeren van schade in een veranderd klimaat

Vorig jaar september bracht het Verbond van Verzekeraars het rapport ‘Hoofd boven water, verzekeren van schade in een veranderd klimaat’ uit. Daarin staat dat er jaarlijks voor ruim een kwart miljard euro meer schadelast zal zijn door de gevolgen van klimaatverandering. Het Verbond van Verzekeraars geeft in het rapport 12 aanbevelingen voor verzekeraars om ons beter weerbaar te maken tegen de gevolgen van klimaatveranderingen.

Webinar

Tijdens het webinar op 13 februari gaan experts in op huidige trends en knelpunten. Ook bespreken ze de activiteiten die nu en binnenkort worden ondernomen. Wil je meer weten over- en je aanmelden voor het webinar?

Dat kan via deze link!

Amsterdam Rainproof

Voor Amsterdam Rainproof zijn verzekeraars belangrijke intermediairs richting bewoners. Ook is een verzekeraar een goede kennisbron bij schade. In 2016 deden we samen met verzekeraars een project over een regenbestendige stad. Dit was echter voordat extreem weer zóveel schade veroorzaakte. Des te belangrijker om te weten wat de trends nu zijn bij verzekeraars! Wij zijn blij dat Verbond van Verzekeraars daarin via het georganiseerde webinar informatie gaat geven. Zo werken we samen aan een rainproof stad!