Win jij de Gouden Gieter 2021?

Gepubliseerd op:
17 augustus 2021

Ook dit jaar gaan vakbladen Stad+Groen en de Hovenier weer op zoek naar vakmensen die creatieve, praktische oplossingen hebben voor de alledaagse problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Dat het klimaat verandert merken we allemaal. Lange stortbuien zorgen voor wateroverlast. Terwijl beregening in lange droge periodes ook niet meer kan ontbreken. Klimaatverandering vraagt meer en meer van groenprofessionals om de planten te laten groeien.

Zoektocht naar praktische oplossingen

Daarom wordt ook in 2021 gezocht naar praktische manieren om in de praktijk om te kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Heb jij een goed product of idee? Heb jij een goede manier gevonden om droogte in de tuin of park tegen te gaan? Of het meest geniale idee om overtollig water op te slaan? Meld je dan aan via het inschrijfformulier op Stad + Groen en wie weet wordt jij de trotse bezitter van zo’n felbegeerde Gouden Gieter!

Enkele genomineerden

Een regenton en plantenbak in één. Een waterdoorlatende klinker die fungeert als spons. Een groene dakpan of afkoppeltool. Dat is een kleine greep uit de genomineerden voor de Gouden Gieter 2021. Welke product of idee heb jij?

De Tontuin dingt mee naar de Gouden Gieter 2021. De Tontuin is een idee en uitvinding van Tijs van Ruth van Waterleider. Wat het is? Het is een regenton en plantenbak in één waarbij de planten via een lont uit hun eigen voorraad drinken. Het is niet alleen een product, maar ook een middel om bewustwording te creëren. Tontuin laat zien dat we dat we anders met water om moeten en kunnen gaan en dat toegevoegd groen ook op de vierkante meter kan.

Ook de Zoak-klinker van Buiter Beton en Tile Systems dingt mee naar de Gouden Gieter 2021. De tegels en klinkers van Zoak zijn waterdoorlatend en fungeren als een soort spons, die tot 30 mm regenwater per minuut per vierkante meter kan verwerken. Waterdoorlatende verharding zorgt dankzij de watercapaciteit ook voor minder hittestress. In de Rivierenbuurt is deze waterdoorlaatbare bestrating toegepast.