Primaire tabs

Regen - Chris Teerink

Win kaarten voor Het Scheepvaartmuseum

Door

Chris Teerink

Gepubliceerd op

14 februari 2020

Wij mogen tien keer twee vrijkaarten voor Het Scheepvaartmuseum weggeven. Maak kans en bezoek de expositie REGEN. Laat je verrassen door de combinatie van film, fotografie, informatie en interactie. Regen is alledaags, soms vervelend, maar regen is ook mooi en sfeervol, praktisch en nuttig. Ontdek de schoonheid en leer hoe we gezamenlijk de stad regenbestendig maken. 

Jouw mening telt!

Laat ons weten wat jij graag zou willen doen om wateroverlast in jouw omgeving tegen te gaan. Of wat je al gedaan hebt! Vind jij een groene tuin met veel beplanting belangrijk? Wil je graag een regenton? Of laat je je graag inspireren door deze expositie? Laat je reactie achter en maak kans op twee vrijkaarten. Reageren kan op dit bericht, op de Amsterdam Rainproof Facebook pagina, Twitter en/of Instagram.

Meedoen aan deze actie kan tot en met dinsdag 18 februari. De vrijkaarten zijn op een willekeurig moment in te zetten. De tentoonstelling REGEN is te zien t/m zondag 1 maart 2020 in Het Scheepvaartmuseum. Uiteraard kun je ook een bezoek te brengen aan de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water!

De tentoonstelling REGEN is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Ik woon in de stad (Alkmaar) dus heb een relatief kleine tuin. Ik zou graag een regenwaterschutting willen hebben. Dus een schutting die voldoende waterberging heeft zodat de piekbuien vertraagd kunnen worden afgevoerd.

Stefan Meijer (niet gecontroleerd) replied on

Dat zijn inderdaad mooie exemplaren, Stefan, die regenwaterschuttingen! Mail je adresgegevens naar https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum op.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

'Eindelijk een tuin!' dacht ik 4 jaar geleden toen ik een huisje op de begane grond kon kopen. Veel was het nog niet: wat kale struiken en vooral veel grauwe tegels. Bij iedere plensbui ontstond er een grote plas midden in de tuin. Na veel lezen, oriënteren en bezoekjes aan het tuincentrum was daar een PLAN. Het werd een natuurlijke rainproof tuin met veelkleurig riviergrind, meerjarige planten en groenblijvende struiken en muurklimmers. Een grote regenton en geen tegel meer te bekennen. Inmiddels heb ik een knusse, groene mini-oase. De regenplas is weg en bijkomend voordeel: slakken en inbrekers lopen mn tuintje voorbij. Laat de regen maar komen!

Eleni Varonos (niet gecontroleerd) replied on

Een rainproof tuin ontstaan uit eigen ervaring. We kunnen er een mooi project van maken, Eleni, om anderen te inspireren! Mail je naam en adresgegevens naar https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum naar je toe.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Ik woon in een rood regenwatergebied. Alle hens aan dek zou je denken, maar zo werkt dat niet. Veel tuinen zijn nog betegeld. Water stroomt weg. Wat ik zou willen is een systeem om regenwater  vanaf het dak te leiden naar het midden tussen aangrenzende tuinen en daar op te vangen, naar wens in een vijver of ondergronds. Dat kan om behoorlijk veel water gaan. Dat kan dan weer bij droog weer terug gegeven worden aan de natuur. Ik vang nu met allerlei bakken, potten en emmers  regenwater op en dat gebruik ik om de wc door te spoelen. En dat verzamelen van water gaat behoorlijk snel. In de winter en als het veel regent heeft de tuin minder nodig, en wc gaat het hele jaar door.

Ineke van Kampen (niet gecontroleerd) replied on

Een goed begin en een hele mooie wens, Ineke. Het project de Natuurtuin Slatuinen zal je ook zeker interessant vinden. Mail je naam en adresgegevens naar https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum op.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Om overtollig regenwater op te vangen hebben wij 15 tot 20 bloembakken in onze straat geplaatst: kom gerust kijken aan het Rapenburg 13 in Amsterdam. Niet alleen vangen wij hiermee regenwater op, maar het komt ook ten goede aan de flora & fauna, de luchtkwaliteit en het voorkomt bovendien een wildgroei aan fietsparkeerders.

Alper Cayhan (niet gecontroleerd) replied on

Dat klinkt goed! Mail je naam en adresgegevens naar https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum op.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Extra stuk tuin aangelegd!

Nicky de Vaal (niet gecontroleerd) replied on

Top, Nicky! Heb je wat tegels uit de tuin gehaald voor dit extra stuk tuin? Mail je naam en adresgegevens naar https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum op.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Ik zou in de straten naast de fietspaden een groen strook aanbrengen met daaronder een waterberging die voor minder water overlast bij regen zorgt en voor vrijgeven van water tijdens droogte.Hierdoor wordt het bij hitte dan ook iets koeler.

Tromp Y. (niet gecontroleerd) replied on

Dat klinkt als een mooie variant op de watervertragende groenstrook? Goed idee! Zoek het maar eens op... Mail je naam en adresgegevens naar https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum op.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Ik probeer in de zomer regen op te vangen voor mijn planten. Ik heb een prachtige groene tuin, ik ben er gek op!

Ook heb ik paarden, dus ik weet hoe belangrijk regen is om goed gras en goed hooi te hebben!

Elizabeth Coenen (niet gecontroleerd) replied on

Water opvangen en hergebruiken. Dat is een goed plan tijdens regen en droogte! Mail je naam en adresgegevens via https://www.rainproof.nl/contact en we sturen de vrijkaarten voor het Scheepvaartmuseum op.

Amsterdam Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

En dit moet ook rainproof

Praat mee