Wipt Amsterdam zich naar 100.000 tegels? Help mee!

Gepubliseerd op:
23 september 2021

De laatste loodjes van het NK Tegelwippen zijn in zicht. Nog tot 30 september wordt gestreden in de race om de meest gewipte tegels. Landelijk zijn er al meer dan 1.000.000 tegels gewipt. Amsterdam heeft ook al flink wat tegels verruild voor groen. Onze tegelteller staat nu op bijna 90.000 tegels. Help mee Amsterdam voorbij die magische grens van 100.000 te krijgen. Zet nog even die eindsprint in en verruil die tegels voor groen.

Een fijnere tuin en stad

Een eindsprint helpt ons bij het NK Tegelwippen, maar helpt vooral voor een fijnere tuin en stad. Minder tegels zorgt voor meer ruimte voor planten en bijtjes. Het zorgt ook voor meer verkoeling tijdens hetere dagen én dat het regenwater beter wegloopt. We hebben namelijk steeds meer te maken met extremer weer door klimaatverandering. Tegels verruilen voor groen is dus altijd een goed idee, goed voor jou en voor de stad.

Help mee

Wanneer je mee wilt doen aan de eindsprint en jouw tegels wil laten tellen voor het NK Tegelwippen kan dit op verschillende manieren:

1. Woon je in stadsdeel Zuid of Centrum? Dan kun je nog meedoen aan de gemeentelijke tegelservice. Aankomende maandag 27 september haalt de tegelservice, voor de laatste keer dit jaar, jouw tuintegels op. Verruil jouw tegels voor groen en deze service haalt jouw tegels gratis op. De afgelopen maanden is de tegelservice aangeboden in alle stadsdelen. Alle tegels die opgehaald zijn, tellen automatisch mee voor het NK.
2. Meld jouw tegels alsnog aan. Heb jij ergens tussen maart en eind september tegels gewipt, maar geen gebruik gemaakt van de tegelservice? Dan kun je alsnog jouw tegels aanmelden via de website van het NK Tegelwippen.

Tips en tricks

Wil je tips over het beplanten van jouw tuin? Op de pagina Aan de slag met beplanting! leest je meer over hoe je de bodem klaarmaakt en welke planten geschikt kunnen zijn voor jouw tuin.

Wil je jouw tegels een tweede leven geven? Het NK Tegelwippen deelt tips voor het hergebruik van de tegels.

Wil je meer weten wat je nog meer kan doen om jouw buurt groener te maken? Kijk op maak uw buurt groener. Of kijk op Samen aan de slag voor een klimaatbestendig Amsterdam.