NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is terug! Voor alweer het vierde jaar gaan we tot eind oktober masaal aan de slag om zoveel mogelijk tegels te wippen. Dit jaar doen meer dan 125 gemeenten in heel Nederland mee en wordt er zelfs voor het eerst een VK Tegelwippen georganiseerd in Vlaanderen.

Ook in 2022 heeft Amsterdam de onderling strijd met Rotterdam gewonnen. Met ruim 260.000 tegels zijn er in Amsterdam meer tegels uit de stad verwijderd en vervangen voor groen. Dat willen we dit jaar natuurlijk overtreffen! Het doel? Zoveel mogelijk tegels in tuin of geveltuin verruilen voor groen. Zo maken we Nederland groener en tegelijk ook meer regenbestendig. Het NK tegelwippen duurt van 21 maart tot en met 31 oktober, en LET OP: er is bij deze competitie geen zomerstop!

Wip je mee?

Kan jouw tuin wel wat groener? Of heb je altijd al een mooie geveltuin gewild? Ga dan nu aan de slag voor Amsterdam en haal die tegels uit je tuin! Jij wilt toch ook dat Amsterdam het NK tegelwippen wint? De competitie loopt tot 31 oktober. Meedoen kan via de website van het NK Tegelwippen of door je tegels gratis op te halen halen door de Tegelservice, dan tellen zo automatisch mee.

De spelregels

  • Wip tegels uit je eigen (voor-, achter-, of gevel) tuin. Elke tegel telt! NB: Wip alleen tegels op eigen terrein.
  • Fotografeer de (stapel) tegels en stuur de foto in via het formulier op NK tegelwippen. Geef het aantal tegels door en jouw bijdrage wordt geregistreerd. Tegelwip-grootheidswaanzin wordt niet gewaardeerd. Dus geen aantallen doorgeven die niet kloppen!
  • Plaats je foto’s op social media met #amsterdamrainproof en #NKtegelwippen voor een extra waardering.

Tegelservices en andere initiatieven

Amsterdam Rainproof werkt samen met de gemeente aan een tegelservice. Dit is een dienst waarbij tuintegels of klinkers worden opgehaald door de reinigingsdienst. We maken we het jou graag een stuk makkelijker om van je tegels af te komen. Daarnaast zijn er een flink aantal initiatieven actief die graag hun steentje bijdragen om jouw steentje af te dragen.

Geen tegels, wel je steentje ‘wegdragen’?

Wil je ook graag tegels wippen en Amsterdam aan de overwinning helpen? Ook als je zelf geen tegels hebt kun je deelnemen aan dit NK. Er zijn genoeg mensen met tegels die jouw hulp en spierballen kunnen gebruiken. Mail naar tegelservice@rainproof.nl o.v.v. Spierballen NK Tegelwippen.