Primaire tabs

Hopp / Hotel Casa Amsterdam

Door

De Dakdokters

Gepubliceerd op

16 november 2016

Hopp is de horeca gelegenheid op het dak van Hotel Casa Amsterdam. Dit dakpark van 400m2 is een prachtplek in Amsterdam met uitzicht over de stad waar menig zonaanbidder graag vertoeft. 

 

Een groene plek met het Rooffood systeem; speciaal ontwikkelde moestuinen door MOSS & Hrbs Links ruik je dropgras en rechts proef je aardbeien-munt. Het rooffood is een belangrijk onderdeel op het dak en de verschillende groenten en kruiden worden in het eten en de cocktails gebruikt. Langs het terras groeien planten en doordat het terras verschillende hoogtes heeft kun je je helemaal tussen het groen nestelen.

  

Waterberging
Dit park heeft als onderlaag het Polderdak® systeem, een groen dak met onder de substraatlaag een extra laag om regenwater vast te houden. Dit water wordt automatisch gebruikt om de planten en het Rooffood te bewateren en zorgt voor minder wateroverlast in de stad (en op het terras zelf). Door de vele planten en veel substraat wordt er nog meer water opgevangen dan als de toplaag enkel verhard oppervlak zou zijn.

 

Locatie: Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Status

Voltooid

Dit gaat over een rainproof

DakDak

Labels

Waar: 
Soort oplossing: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee