Primaire tabs

  • Home
  • Nieuws
  • Water op groene daken: onze poster aan jouw muur
Nieuwsbericht poster

Water op groene daken: onze poster aan jouw muur

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

14 juli 2017

Samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rooftop Revolution hebben we een handige poster gemaakt over water op groene daken. De poster legt uit welke verschillende soorten groene daken er zijn en wat de rol van water is. Dat deze rol groot is, zal zeker duidelijk worden. Lees verder om alvast wat meer over deze duurzame daken te leren en ontdek hoe je onze poster aan de muur kunt hebben!

Waarom  groene daken?

Even terug naar de basis: we krijgen vaker te maken met hoosbuien. De sponswerking van de stad, het tijdelijk kunnen opnemen van het gevallen water en het langzaam weer afgeven, vermindert door de toenemende verharding. Dit leidt tot steeds meer overlast en schade. Een groenblauwe dak is een groen dak met een extra laag om regenwater op te vangen. Bij groen kan je denken aan allerlei soorten planten en zelfs gewassen.

De voordelen van water op een groen dak

Een waterlaag onder het groene dak biedt veel voordelen. Doordat deze daken water vasthouden en de afvoer vertragen, kan wateroverlast worden beperkt bij hoosbuien. Bij warm weer verdampt het water, wat er vervolgens voor zorgt dat het gebouw zelf en de omgeving eromheen afkoelt. Het opgevangen regenwater wordt door de planten gebruikt om te groeien. Afhankelijk welk groenblauwe dak je kiest, kan je bijdragen aan de beperking van wateroverlast. Dit kan namelijk variëren van 15 liter tot wel 100 liter per vierkante meter.

Onze poster aan jouw muur

Naast deze informatie, valt er nog veel meer te leren over de rol van water op groene daken. Dit staat allemaal overzichtelijk en visueel weergegeven op onze poster. Wil jij de poster thuis ontvangen? Dat kan! Mail jouw verzoek naar: info@rooftoprevolution.nl. Je kunt hem trouwens ook hier downloaden, zodat je de poster online kunt bekijken.


 

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Willen jullie dit aub aan woningbouw vereniging Ymere uitleggen. Zij willen niets anders op ons platte dak dan grind. Dat maakt de woning zomers ondragelijk warm, en isoleert slecht in de winter.  Ook zonnepanelen wezen zij resoluut af . Inmiddels een paar jaar later  doen zij voorkomen alsof ze op de groene toer gaan...Dat kan wel zijn, maar misschien  is dat alleen in nieuwbouw buiten de ring en niet bij bestaande huizen in de stad.

Mathilde (niet gecontroleerd) replied on

Dit gaat over een rainproof

DakDak

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee