Primaire tabs

  • Home
  • Rainproof lesprogramma voor middelbare scholieren
animatie Rainproof

Rainproof lesprogramma voor middelbare scholieren

Het lesprogramma ‘Natuurlijk Rainproof’ is beschikbaar! Dit is een programma ontwikkeld door ANMEC voor middelbare scholieren dat gaat over extreme regen in de stad. Zo leren zij wat de gevolgen van klimaatverandering voor hun buurt betekent en kunnen ze op zoek naar oplossingen. Waterschap Amstel, Gooi en Vecht betaalde het pakket. Wij hielpen mee met de ontwikkeling en de inhoud van het programma.

Lesprogramma

Het lesprogramma ‘Natuurlijk Rainproof’ laat zien wat de weg van de druppel is. Bij een normale bui stroomt het regenwater naar het riool en wordt het afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. Het riool is niet gebouwd op extreme regen. Aangezien de stad vol staat met gebouwen, steen en asfalt, kan regenwater niet goed in de bodem infiltreren. Leerlingen die het programma volgen, zetten hun ‘waterbril’ op en onderzoeken waar in de buurt er nu mogelijk wateroverlast ontstaat om vervolgens te werken aan rainproof oplossingen. Middels een digitale kaart en een excursie zien ze met eigen ogen welke rainproof maatregelen er in de omgeving al zijn genomen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als de adviezen samen met de leerlingen worden uitgevoerd!

Pilot en meer weten

ANMEC test het lesprogramma met docenten van middelbare scholen in Amsterdam en de regio. Op basis van de resultaten past zij het lesprogramma aan. Wil je meer weten over het project of meteen aan de slag gaan?

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

hallo,

 Ik ben op zoek naar iets wat ik kan doen met een gemengde groep Nederlandse en Franse leerlingen van 14 jaar, in Amsterdam. Ze werken aan een project over  klimaatbeheersing. Zou het project rainproof iets kunnen ziojn wat we op lokatie mkunnen doen? In de laatste week van mei?

 Zou iemand van jullie de gastles op lokatie kunnen verzorgen, liefst in het engels?

Ik ben benieuwd, groetjes, Lonneke Schrijvers

lonneke schrijvers (niet gecontroleerd) replied on

Dag Lonneke,

Leuk dat je een project organiseert over klimaat. Zou je wat meer informatie kunnen sturen over het project naar info@rainproof.nl? Over welke school gaat het, welke andere opdrachten doen de leerlingen in dit project? Dan kunnen we bedenken wat de rol van Rainproof hierin kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Douwe de Voogt

Douwe de Voogt replied on

Hallo,

ik krijg een foutmelding als ik het lesprogramma wil downloaden?

Is er een andere manier dat ik hier toegang tot kan krijgen?

Met vriendelijke groet,

G. van Hoek

G. van Hoek (niet gecontroleerd) replied on

Dag G. van Hoek,

Bedankt voor je bericht. Het lespakket is inderdaad even offline gehaald; dit willen we binnenkort weer online zetten. Als je een mail stuurt naar info@rainproof.nl kan ik je op dit moment verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Douwe de Voogt
Amsterdam Rainproof

Douwe de Voogt replied on

En dit moet ook rainproof

Praat mee