Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project
Met een groep vrijwilligers van de groenploeg zijn we opzoek gegaan naar geveltuintjes die wel een opknapbeurt konden gebruiken. Handschoenen aan, vuil er uit, schone aarde er in en planten maar!
Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

Online Groen heeft veel planten, bomen en struiken gepland om wateroverlast te voorkomen.

Project

Donkergroen transformeert een brede stoep tot bloemrijke buurttuin!

Project

Het planten van een groene erfafscheiding doormiddel van een laurierhaag.

Project
In de buurt van de Prinses Irenestraat is veel verhard oppervlak. De komende jaren zal dit alleen maar toenemen. Om de druk op het regenwaterstelsel te doen afnemen komt er een verlaagde groenstrook.
Project

Het drempelniveau van sommige huizen aan de Jacob Marisstraat en de Sloterkade liggen centimeters lager dan de rijweg en het omliggende maaiveld.

Project

Het tijdelijke schoolgebouw van het Spinoza lyceum aan het Martin Luther Kingpark moest redelijk snel worden geplaatst.

Project
Naast de rijbanen van de Westpoortweg ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie West ligt een infiltratiesysteem in de berm.
Project

Een regenton vangt regenwater op voor de kamerplanten en de tuin. Indien de ton vol is, stroomt het regenwater niet naar de riolering, maar wordt geïnfiltreerd in de plantenbak in de voortuin.

Project
Naast het Beatrixpark ligt een parkeerkelder met daarop een daktuin. Deze daktuin is openbaar toegankelijk, het park is daardoor een stukje groter geworden.
Project

De van Breestraat ligt lager dan de omliggende straten in de wijk. Het maaiveld is zo laag dat er tijdens extreme neerslag te weinig ruimte is om voldoende water af te voeren via het riool.