Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Rainproof project:  Slurpzakken voor de deur!

Aanleiding:

Project

In de zomer van 2018 is de basisschool de Boomgaard in Amsterdam-West heringericht. Voorheen was het gehele schoolplein betegelt.

Project
Het Bellamyplein is een driehoekingplein gelegen in Amsterdam-West. Dit plein, gelegen in de laagste buurt van Amsterdam, is erg kwetsbaar voor extreme regen. Door de nieuwe herinrichting is het Bellamyplein nu omringt door wadi’s en is de hoeveelheid groen verdubbeld.
Project

Op het dak van B. Amsterdam realiseerden De Dakdokters i.s.m. MOSS & Hrbs een eetbaar dakpark dat water opvangt.

Project

Sinds 2012 is de gemeente Amsterdam bezig met de herinrichting van de Bellamybuurt. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt is verouderd en wordt vernieuwd.

Project

Het voormalige betegelde schoolplein bij MidWest is omgetoverd tot een groene binnentuin.

Project
Tijdens het grote onderhoud aan wegen en riolering in Betondorp is direct gekeken naar regenwateropvang. Bij de Harkstraat is een Wadi gerealiseerd en de Zaaiersweg is kolkloos aangelegd. Het plein de Brink heeft ondergrondse infiltratiekratten en is nu Rainproof.
Project
In de nieuwe Circulaire wijk Buiksloterham worden energiezuinige en rainproof woningen gebouwd. Zelfbouwer Frank Alsema wil geen druppel regenwater verspillen.
Project

De Brink, het centrale plein in Betondorp, is getransformeerd in een Rainproof ontmoetingsplek.

Project

In 2018 is het schoolplein van de basisschool de Wereldboom op de Zuidas helemaal Rainproof ontworpen. De kinderen kunnen nu in een groene omgeving spelen en leren.

Project

In 2019 wordt er in Amsterdam West geëxperimenteerd met groene parkeervakken.

Project

Het beter klimaatbestendig maken van de stad was ook een van de uitdagingen binnen het project ‘Huisvesting bijzondere groepen’ in Amsterdam. Bij het bouw en woonrijp maken van diverse locaties binnen de gemeentegrenzen om woonruimte voor een periode van maximaal 10 jaar te realiseren was elke locatie een project op zich met zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen, ook op het gebied van watermanagement.