Projecten

Project
Het ontwerp van het Overtoomse Loft bstaat uit hoogwaardig groen op allerlei niveaus. De vegetatie op het dak en in de binnentuin gebruikt het regenwater. Water opgeslagen in het substraatlaag verdwijnt door verdamping via de vegetatie en stroomt daarmee niet in het rioolstelstel.
Project

Langs het Johan van Hasseltkanaal komt een duurzaam, groen en rainproof gebouw. Balkons, wintertuinen, groene daken en gevelgroen vangen regenwater op en gebruiken het om te groeien en het gebouw te koelen.

Project

In de zomer is deze daktuin een bloeiende bloemenweide, in de winter een groene oase met een rustig kabbelende waterstroom of in geval van hevige regen een spectaculaire waterval. Eis van de gemeente: het nieuwbouwcomplex moet 80 procent van het regenwater opvangen op eigen terrein.

Project
Tijdens het grote onderhoud aan wegen en riolering in Betondorp is direct gekeken naar regenwateropvang. Bij de Harkstraat wordt een Wadi gerealiseerd en de Zaaiersweg wordt kolkloos aangelegd. Het water zal hier naar de sloot lopen.
Project
In de zuidwest hoek van het Erasmuspark knapt het stadsdeel de openbare ruimte op om het Gemaal Mercatorstraat. Er komt een regenbestendig pleintje met een lange buurt-bank en een weids uitzicht over het Erasmuspark.
Project
Als het hard regent bleven er soms dagenlang plassen in onze tuin staan. Door de tuin op te hogen en de regenpijp af te koppelen van het riool is onze tuin tegenwoordig rainproof.
Project

Een kleine groene eetbare oase in hartje binnenstad. Voor de tuin vangen we regenwater op in een regenton. Voor planten is regenwater uit de ton immers veel lekkerder dan water uit de kraan.

Project

Nest is de horeca gelegenheid op het dak van hotel Casa 400. Dit dakpark van 400m2 is een prachtplek in Amsterdam met uitzicht over de stad waar menig zonaanbidder graag vertoeft. De Dakdokters ontworpen dit terras met het onderliggend Polderdak® systeem.

Project

Dit dakpark op wooncomplex De Boel heeft een dikke substraatlaag en een Polderdak® als ondergrond. Hierdoor kan het veel water opvangen en draagt het met al zijn groen bij aan de biodiversiteit van de stad.

Project

De voormalige betegelde buitenspeelplaatsen bij gebouw Midwest is omgetoverd tot een proefstation om de natuur midden in de stad wederom een kans geven. Het proefstation experimenteert met oplossingen voor wateroverlast, duurzame koeling en lokake voedselproductie.

Project

De VU realiseert het Nieuwe Universiteitsgebouw. De VU streeft er naar om een zeer leefbare, energiezuinige en levensduurbestendige omgeving te creëren. Onderdeel van het gebouw is een waterretentie dak.

Project

Achter het Huis van de Wijk, bovenop de parkeergarage van de omwonenden vind je een paradijs in de Pijp. De enorme daktuin met vlinderplanten, groenten en kruiden buffert tot wel 250.000 liter regenwater.