Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project
Aandacht voor groen in het design sluit naadloos aan bij de filosofie van Kimpton De Witt. De outdoor SemperGreenwall geeft het Kimpton De Witt Hotel een duurzame uitstraling en springt meteen in het oog bij het betreden van het pand.
Project

Op het 160 vierkante meter dak van het Jan Bommerhuis, ook wel ‘Floor’ genoemd, komt het Polderdak systeem. Tijdens een regenbui slaat het dak regenwater op en op het moment dat de bui voorbij is kan het water afvoeren.

Project
Tijdens het grote onderhoud aan wegen en riolering in Betondorp is direct gekeken naar regenwateropvang. Bij de Harkstraat wordt een Wadi gerealiseerd en de Zaaiersweg wordt kolkloos aangelegd. Het water zal hier naar de sloot lopen.
Project
In samenwerking met deverticaletuinman.nl en De Groene Wand is in de gehele achtertuin een groene gevel aangebracht om zo het regenwater op te vangen en direct aan de natuur terug te geven.
Project

Vanwege de technische noodzaak moest woningcorporatie Stadgenoot het dak van het woningcomplex aan de Da Costakade vervangen. Na oplevering van het dak is in samenwerking met bewoners, Rooftop Revolution en Patina dakdenkers besloten om het dak te vergroenen.

Project

Secret Village werd het showcaseproject van Stichting Green City Buzz, en vergroening werd de eerste stap.

Project
Ook tijdens enorme droogte, een bloeiende groenstrook! Dat hebben ze in Betondorp, een wijk in de Watergraafsmeer die 5 meter beneden zeeniveau ligt.
Project
Vanuit de wetenschap dat een groene omgeving helpt bij stedelijke uitdagingen zoals het voorkomen van hittestress, droogte en wateroverlast is rondom het hoofdkwartier ABN AMRO en het circulaire paviljoen Circl een groene oase ingericht.
Project

Toen het weer eens stevig regende, dacht ik ,,Al dat water spoelt door de regenpijp zo het riool in''. Geregeld bedacht ik iets om dat water af te tappen voor mijn plantjes, maar dit bleek nog niet zo simpel. En ik ben ook niet echt handig. Maar nu heb ik een regenton.

Project
Met een groep vrijwilligers van de groenploeg zijn we opzoek gegaan naar geveltuintjes die wel een opknapbeurt konden gebruiken. Handschoenen aan, vuil er uit, schone aarde er in en planten maar!
Project

Donkergroen realiseert 1500m2 daktuin op nieuwbouwpand

Project

Donkergroen realiseert borders in de Commelinstraat.