Projecten

Project

De van Breestraat ligt lager dan de omliggende straten in de wijk. Het maaiveld is zo laag dat er tijdens extreme neerslag te weinig ruimte is om voldoende water af te voeren via het riool.

Project
Naast de rijbanen van de Westpoortweg ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie West ligt een infiltratiesysteem in de berm.
Project

Tuin, potplanten en planten binnen bewateren met een slim systeem!

Project

Rainproof voor- en achtertuin en sedumdak bij nieuwbouwwoning. Een verademing tussen alle tegeltuinen.

Project

Een regenton vangt regenwater op voor de kamerplanten en de tuin. Indien de ton vol is, stroomt het regenwater niet naar de riolering, maar wordt geïnfiltreerd in de plantenbak in de voortuin.

Project
Naast het Beatrixpark ligt een parkeerkelder met daarop een daktuin. Deze daktuin is openbaar toegankelijk, het park is daardoor een stukje groter geworden.
Project

Het drempelniveau van sommige huizen aan de Jacob Marisstraat en de Sloterkade liggen centimeters lager dan de rijweg en het omliggende maaiveld.

Project

In 2018 is grootschalig onderhoud aan de Amstelveenseweg gepland. De weg wordt intensief gebruikt en zowel het wegdek, de trambaan als de kabels en leidingen zijn aan vervanging toe.

Project

Het tijdelijke schoolgebouw van het Spinoza lyceum aan het Martin Luther Kingpark moest redelijk snel worden geplaatst.

Project

In de buurt van de Prinses Irenestraat is veel verhard oppervlak. De komende jaren neemt dit alleen maar toe: de A10 wordt verlaagd, er komen nieuwe kantoren en ondergrondse parkeergarages.

Project

Op het dak van de parkeergarage aan de Trompenburgstraat in Amsterdam wordt een Nophadrain Intensief Groendaksysteem gerealiseerd met schelpen, paden en verhogingen waar boompjes in gaan groeien.

Project

'Groene daken verkoelen de omgeving', dat hoor en lees je vaak. Hoe véél precies wordt wetenschappelijk onderzocht op het Blauw-Groene dak van gebouw 002 op het Marineterrein. Er wordt in detail gekeken naar de waterhuishouding en energiestromen in groene, en blauw-groene (polder-)daksystemen, die vergeleken worden met traditionele zwarte daken.