Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

In Beneden Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) is het onmogelijk om regenwater te infiltreren vanwege de kleiige bodemopbouw. Om het belang van afkoppelen te benadrukken, is er voor een leuke en slimme oplossing gekozen. Egbert-Jan Lam_ BuroJET heeft voor de gemeente en de project ontwikkelaar een bovengrondse uitstroomvoorziening hemelwaterafvoer ontwikkeld: de leeuwse waterspuwer.

Project

Bewoners hebben op eigen terrein vele kansen en mogelijkheden om de gevolgen van de toenemende neerslag te verkleinen.

Project

Midden in Tuindorp Oostzaan ligt de buurtmoestuin Eeuwige Moes. Hier wordt op een biologische manier groenten, fruit en kruiden gekweekt. Samen met bewoners, voor bewoners.

Project

Aan de Maanstraat in Tuindorp Oostzaan, is een woning voorzien van een regenbestendige voor- en achtertuin.

Project

Op mijn balkon kan ik geen regenton plaatsen. Ik heb, in overleg met de onderburen, emmers bevestigd aan de buitenkant van het balkon zodat ik toch regenwater kan opvangen voor mijn (balkon) moestuin.

Project
In 2020 wordt er gestart met het RESILIO project. Er wordt 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.
Project

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Project
De omgeving van de Prinses Irenestraat bestaat met name uit verhard oppervlak. De aanleg van een watervertragende groenstrook brengt hier verandering in.
Project
In het voorlopig ontwerp van de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt.
Project

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia is een voorbeeldtuin met regen- en hittebestendige maatregelen aangelegd. Te zien zijn: regentonnen, een groen dak, geveltuindouche en een wandrek voor verticaal groen. Het is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met GroeneBuurten.

Project

De Klimaatkubus is een groene plek met bankjes waar je op zomerse dagen in de schaduw kunt zitten en waar je terwijl het regent kan zien hoe het water in regentanks stroomt.

Project

Aan de Kometensingel in Tuindorp Oostzaan, is gebruik gemaakt van een creatieve regenbestendige oplossing. Een regenton hoeft niet duur te zijn, als je creatief bent!