Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Langs het Johan van Hasseltkanaal komt een duurzaam, groen en rainproof gebouw.

Project
In de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt.
Project

Knowledge Mile Park is een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein

Project

Tuinen van West is een groengebied in het stadsdeel Nieuw-West. Het gebied is waardevol voor de stad en de metropool.

Project

Op een voormalig industrieterrein in Amsterdam-Noord ligt de stadswijk Buiksloterham&co. Dit gebied is in ontwikkeling en bestempeld tot rainproof terrein.

Project

In de Rivierenbuurt ontstaat regelmatig wateroverlast na extreme regenbuien. Daarnaast is het riool in de loop der jaren verzakt.

Project
De Kop Weespertrekvaart wordt heringericht tot een klimaatbestendige stadsbuitenplaats. Om wateroverlast door extreme regenbuien te voorkomen besteedt de gemeente veel aandacht aan de opvang en afvoer van hemelwater in deze nieuwe buurt.
Project

Op de zuidpunt van het eiland Ruigoord lag een eendenkooi. In opdracht van het Havenbedrijf Amsterdam reconstrueren Stichting Het Eiland en andere partners die 'eendenkooi van Ruigoord'. De fysieke opgave van de kooiplas is waterberging en gecontroleerde waterafvoer, maar er gebeurt veel meer.

Project

Op de Landtong gelegen aan de Sloterplas, nabij het Osdorpplein in Nieuw West is een onderzoek naar het zuiveren van regenwater van start gegaan.

Project

In de Mercatorbuurt in Amsterdam West is in november 2019 de tuin van Joke regenbestendig gemaakt. In haar tuin ontstond na een hevige regenbui al snel wateroverlast.

Project
In de Rivierenbuurt zijn bewoners actief bezig met het vergroenen van de Vechtstraat. Dit hebben ze gedaan door het vergroten en beplanten van boomspiegels.
Project

Het Marco Polo Plein in de Baarsjes, gelegen naast de tuinen van Midwest, was voor een groot deel een versteend plein.