Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld

In Tuttifruttidorp in Noord zijn in maart 2022 bijna honderd daken van schuurtjes vergroend.

Voorbeeld
Sinds het najaar van 2021 heeft Annette een regenwaterzak in de kruipruimte van haar woning.
Voorbeeld
Respyre heeft een bioreceptief betonproduct ontwikkeld waarmee eenvoudig verkoelende groene mos gevels te creëren zijn.
Voorbeeld
Kewodak Dakmakers realiseerde een reflecterend wit dak aan de Wibautstraat voor een koeler klimaat en schonere luchten.
Voorbeeld
Het appartementencomplex in hartje Spaarndammerbuurt is met zijn veelbelovende klimaatbestendige tuinen een ideale plek voor zowel mens, plant en dier.
Voorbeeld
Sinds begin 2021 is de gemeente Amsterdam samen met KWS bezig met de herinrichting van de Nieuwezijds Voorburgwal om dit deel van de binnenstad aangenaam en regenbestendig te maken.
Voorbeeld
Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad zorgt ervoor dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Voorbeeld
Het Centrumeiland op IJburg is volop in ontwikkeling naar een groene en duurzame wijk waar het klimaatbestendige MKC de Schatkaart onderdeel van is.
Voorbeeld
Buurtbewoner en initiatiefnemer Jocelyn kwam in actie nadat het grasveld tegenover haar huis na elke regenbui onderwater stroomde. Samen met de buurt zijn ze bezig de buurt te vergroenen en klimaatbestendig te maken.
Voorbeeld
Bij het iconische Sluishuis dat oprijst in het IJ in Amsterdam komt een ingenieus regenwatersysteem voor alle groenvoorzieningen
Voorbeeld

Het Bajes Kwartier is in transitie naar een levendige groene stadswijk.

Voorbeeld
In Amsterdam-Noord wordt het klimaat adaptieve gebouw HighEnd gebouwd met een waterdak én balkontuinen.
Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.