Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld

In het voorjaar van 2019 is een onderzoek

Voorbeeld

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Voorbeeld
Bewoners in de Vogelbuurt startte een initiatief om van een speelveldje in de buurt een Oase te maken.
Voorbeeld
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Voorbeeld

De langste geveltuin in de Indische Buurt grenst aan het ouderencomplex op de Javastraat, Gorontalestraat en Makassarstraat. De gebouwen zagen er op het eerste gezicht grauw en kaal uit.

Voorbeeld

Op de plek waar jarenlang het Stadsarchief stond, komt nu een plein met woningen, bedrijven, horeca, etc. Het Asscherkwartier wordt rainproof ontwikkeld met o.a. midden op het plein een zandbak met waterbergende functie.

Voorbeeld
In de herfst van 2020 is op het Marineterrein een proef gestart waarin bewatering met brakwater centraal staat, met als doel om beplanting tijdens extreme droogte beter te kunnen onderhouden.
Voorbeeld
Het Nederlandse weer kent steeds vaker extremen. Hitte, droogte en hevige regenbuien wisselen elkaar vaak snel af. De KlimaatKubus biedt schaduw en verkoeling bij langdurige warmte en is een schuilplek bij een heftige bui.
Voorbeeld
Door het verbeteren van de biodiversiteit kan wateroverlast worden voorkomen.
Voorbeeld

Langs het Johan van Hasseltkanaal komt een duurzaam, groen en rainproof gebouw.

Voorbeeld
Het ontwerp van het Overtoomse Loft bestaat uit hoogwaardig groen op allerlei niveaus en gebruikt het regenwater.
Voorbeeld
In 2020 is het RESILIO project gestart. Er wordt in totaal 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.