Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project
De gemeente Amsterdam ontlast het rioolstelsel met Hydrorock infiltratiebuffers bij het stadsarchief depot.
Project
De schuinedaken van twaalf stadwoningen in een voormalig ledikantenfabriek zijn voorzien van een prachtig groendak.
Project

Woonboten hebben de meest zichtbare daken van de stad. Het zijn vaak platte grijze daken die in de grachten liggen.

Project
Het hotel Soho House heeft een luxe daktuin met diverse beplanting, een bar en zwembad en fungeert tegelijkertijd als waterberging.
Project

Nieuw-West houdt het hoofd koel en de voeten droog dankzij groene daken in samenwerking met Het Groene Loket.

Project

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Project

Een groen dak heb je in het groot en klein. In welk formaat dan ook, het vergroenen van onbenutte platte daken biedt een oplossing voor de verstedelijking in Amsterdam. En dan hebben we het ook over de platte daken die soms nog achter de reling van een balkon zitten. Elke druppel telt.

Project
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.
Project
In 2020 wordt er gestart met het RESILIO project. Er wordt 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.
Project

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Project

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia is een voorbeeldtuin met regen- en hittebestendige maatregelen aangelegd. Te zien zijn: regentonnen, een groen dak, geveltuindouche en een wandrek voor verticaal groen. Het is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met GroeneBuurten.

Project

Op het dak van B. Amsterdam realiseerden MOSS & Hrbs i.s.m. De Dakdokters een eetbaar dakpark dat water opvangt.