Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Het appartementencomplex in hartje Spaarndammerbuurt is met zijn veelbelovende klimaatbestendige tuinen een ideale plek voor zowel mens, plant en dier.
Voorbeeld
Een bewoner van het groene GWL-terrein realiseerde in 2020 een regenwateropvang in de kruipruimte van zijn huis om bij droogte de tuin te besproeien met regenwater.
Voorbeeld
In 2018 nam het Natuurtalent Inge het initiatief om van een versteend parkeerterrein een biodiverse en klimaatbestendige modeltuin te maken.
Voorbeeld
Stapje voor stapje is Katinka bezig met het vergroenen van haar tuin en gaat ze bewust om met het hergebruik van materialen. Ook heeft ze een TonTuin, een regenton en plantenbak inéén.
Voorbeeld

De VerbroederIJ is een bruisende plek aan de noordoever van het IJ. Voorheen was het terrein een kale zandvlakte, nu wordt er optimaal gebruik van gemaakt.

Voorbeeld
In juni 2021 was de officiële opening van Ecohof, een groen initiatief in Amsterdam Noord. Om het erf van de beginnende stadsboerderij regenbestendiger te maken zijn bijna tweehonderd tegels verwijderd.
Voorbeeld

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Voorbeeld

In de zomer van 2019 verhuisde Suzanne naar een huis met een volledig betegelde achtertuin in Amsterdam Noord.

Voorbeeld

In de Mercatorbuurt in Amsterdam West is in november 2019 de tuin van Joke regenbestendig gemaakt. In haar tuin ontstond na een hevige regenbui al snel wateroverlast.

Voorbeeld
In de Rivierenbuurt is de St. Catharina Fröbelschool volledig gerenoveerd. Het is nu een wooncomplex voor jongeren en de gedeelde binnentuin heeft een nieuwe taak gekregen, het werken als spons. De Rivierenbuurt heeft snel wateroverlast na extreme regen en kan deze sponswerking goed gebruiken.
Voorbeeld
Met behulp van een tegelservice hebben deze bewoners in Tuindorp Oostzaan hun tuintegels op laten halen.
Voorbeeld

In de loop der jaren is er een prachtige paradijs tuin ontstaan in de Rivierenbuurt. In 2006 kwam Rob hier wonen en lag de tuin vol tegels.

Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.