Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Een binnentuin in de Rivierenbuurt heeft een nieuwe taak gekregen, het werken als een spons. De Rivierenbuurt heeft snel wateroverlast na extreme regen en kan deze sponswerking goed gebruiken.

Project
Met behulp van een tegelservice hebben deze bewoners in Tuindorp Oostzaan hun tuintegels op laten halen.
Project

In de loop der jaren is er een prachtige paradijs tuin ontstaan in de Rivierenbuurt. In 2006 kwam Rob hier wonen en lag de tuin vol tegels.

Project
Groene binnentuin voor kinderopvang HVO Querido
Project

De parkeerplaats achter een kantoorpand dat de gemeente Amsterdam huurt, moest opengebroken worden om de riolering te vernieuwen.

Project
Peter Plank bouwt samen met vrijwilligers en buurtbewoners van de Stadsboerderij Osdorp aan een Rainproof Proeftuin!
Project
Eind 2019 werd RWBNL benaderd door een bewoner die wateroverlast ervoer in de tuin bij hevige of langdurige regen. Er is gekozen om dit probleem aan te pakken door middel van infiltratie.
Project
De Slatuinenweg is een polderstraatje in de stad. Gelukkig is de achtergelegen Natuurtuin Slatuinen erop ingericht om regenwater van de omgeving op te vangen, te bufferen en te infiltreren in de bodem.
Project

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Project

Bewoners hebben op eigen terrein vele kansen en mogelijkheden om de gevolgen van de toenemende neerslag te verkleinen.

Project

Midden in Tuindorp Oostzaan ligt de buurtmoestuin Eeuwige Moes. Hier wordt op een biologische manier groenten, fruit en kruiden gekweekt. Samen met bewoners, voor bewoners.

Project

Aan de Maanstraat in Tuindorp Oostzaan, is een woning voorzien van een regenbestendige voor- en achtertuin.