Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld

In Tuttifruttidorp in Noord zijn in maart 2022 bijna honderd daken van schuurtjes vergroend.

Voorbeeld
Buurtbewoner en initiatiefnemer Jocelyn kwam in actie nadat het grasveld tegenover haar huis na elke regenbui onderwater stroomde. Samen met de buurt zijn ze bezig de buurt te vergroenen en klimaatbestendig te maken.
Voorbeeld
Idverde plant vijftig bomen in het stationsgebied van Amsterdam Centraal.
Voorbeeld
Ruim 90 bewoners in de stadsdelen de Pijp en Rivierenbuurt deden mee met de wijkaanpak met 1700 m2 groene daken als geweldig resultaat.
Voorbeeld
De regenbestendige herinrichting van de Bellamybuurt is bijna afgerond. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt was toe aan een opknapbeurt en is vernieuwd.
Voorbeeld
In de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam Zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt. Bijzonder aan deze buurt is dat hij bijna volledig omringd wordt door wadi's.
Voorbeeld
In het voorjaar van 2019 is een onderzoek van start gegaan over de verkoelende werking van bomen in de Stadionbuurt in Amsterdam. In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreem droge en warme zomers. Groen neemt water op, werkt verkoelend door verdamping en bladeren geven schaduw. Daarom spelen bomen een belangrijke rol in het klimaatbestendig maken van de stad.
Voorbeeld
Bewoners in de Vogelbuurt startte een initiatief om van een speelveldje in de buurt een Oase te maken.
Voorbeeld
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Voorbeeld
In de herfst van 2020 is op het Marineterrein een proef gestart waarin bewatering met brak water centraal staat, met als doel om beplanting tijdens extreme droogte beter te kunnen onderhouden.
Voorbeeld
In 2020 is het RESILIO project gestart. Er wordt in totaal 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.
Voorbeeld

Midden in de Kinkerbuurt, op het Nicolaas Beetplantsoen ligt Het Eetbare Plantsoen.

Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.