Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Midden in Tuindorp Oostzaan ligt de buurtmoestuin Eeuwige Moes. Hier wordt op een biologische manier groenten, fruit en kruiden gekweekt. Samen met bewoners, voor bewoners.

Project
In 2020 wordt er gestart met het RESILIO project. Er wordt 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.
Project
In het voorlopig ontwerp van de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt.
Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

Sinds 2012 is de gemeente Amsterdam bezig met de herinrichting van de Bellamybuurt. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt is verouderd en wordt vernieuwd.

Project
Tijdens het grote onderhoud aan wegen en riolering in Betondorp is direct gekeken naar regenwateropvang. Bij de Harkstraat is een Wadi gerealiseerd en de Zaaiersweg is kolkloos aangelegd. Het plein de Brink heeft ondergrondse infiltratiekratten en is nu Rainproof.
Project
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Project
In samenwerking met zusterbedrijf Green Value Creation, Baxter Building, de gemeente en het Knowledge Mile Park heeft Green City Buzz een gevelborder aangelegd die drie keer zo breed en dubbel zo diep is als de gemiddelde geveltuin in Amsterdam. De border siert de hele gevel van het hoekpand en een aantal aangrenzende monumenten.
Project

Secret Village werd het showcaseproject van Stichting Green City Buzz, en vergroening werd de eerste stap.

Project
Met een groep vrijwilligers van de groenploeg zijn we opzoek gegaan naar geveltuintjes die wel een opknapbeurt konden gebruiken. Handschoenen aan, vuil er uit, schone aarde er in en planten maar!
Project

Donkergroen transformeert een brede stoep tot bloemrijke buurttuin!

Project

Het in beeld brengen van de gevolgen van overstromingen, wateroverlast, droogte en hitte in het Amsterdamse havengebied.