Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Het zal je niet snel opvallen, in het gebouw van de gemeente Amsterdam op de Jan van Galenstraat worden 75 toiletten met regenwater doorgespoeld.

Project

Aan de Keizersgracht in Amsterdam is een grijze gevel veranderd in een weelderige, verticale tuin. Met weinig ruimte is een mooie en rainproof binnentuin gecreëerd.

Project

In het voorjaar van 2017 opende Kimpton De Witt haar eerste hotel buiten de VS.

Project
De Slimme Regenton is bedacht om de stad minder kwetsbaar te maken voor extremer weer, voor periodes met hevige regen én periodes van droogte.
Project
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.
Project

Op mijn balkon kan ik geen regenton plaatsen. Ik heb, in overleg met de onderburen, emmers bevestigd aan de buitenkant van het balkon zodat ik toch regenwater kan opvangen voor mijn (balkon) moestuin.

Project

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia is een voorbeeldtuin met regen- en hittebestendige maatregelen aangelegd. Te zien zijn: regentonnen, een groen dak, geveltuindouche en een wandrek voor verticaal groen. Het is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met GroeneBuurten.

Project

De Klimaatkubus is een groene plek met bankjes waar je op zomerse dagen in de schaduw kunt zitten en waar je terwijl het regent kan zien hoe het water in regentanks stroomt.

Project
In de nieuwe Circulaire wijk Buiksloterham worden energiezuinige en rainproof woningen gebouwd. Zelfbouwer Frank Alsema wil geen druppel regenwater verspillen.
Project

Het beter klimaatbestendig maken van de stad was ook een van de uitdagingen binnen het project ‘Huisvesting bijzondere groepen’ in Amsterdam. Bij het bouw en woonrijp maken van diverse locaties binnen de gemeentegrenzen om woonruimte voor een periode van maximaal 10 jaar te realiseren was elke locatie een project op zich met zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen, ook op het gebied van watermanagement.

Project

Het gebied rondom kinderdagverblijf De Tulp aan de Postjeskade in Amsterdam wordt regenbestendig. Het doel is om het regenwater dat valt op het gebouw te verwerken op het openbaar terrein. 

Project

In Amsterdam Nieuw West is een hemelwaterinstallatie aangelegd in een woonhuis. Met het opgevangen regenwater, wordt het toilet doorgespoeld en de wasmachine voorzien van (zacht) water.