Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.
Project

Op mijn balkon kan ik geen regenton plaatsen. Ik heb, in overleg met de onderburen, emmers bevestigd aan de buitenkant van het balkon zodat ik toch regenwater kan opvangen voor mijn (balkon) moestuin.

Project

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia is een voorbeeldtuin met regen- en hittebestendige maatregelen aangelegd. Te zien zijn: regentonnen, een groen dak, geveltuindouche en een wandrek voor verticaal groen. Het is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met GroeneBuurten.

Project

De Klimaatkubus is een groene plek met bankjes waar je op zomerse dagen in de schaduw kunt zitten en waar je terwijl het regent kan zien hoe het water in regentanks stroomt.

Project
In de nieuwe Circulaire wijk Buiksloterham worden energiezuinige en rainproof woningen gebouwd. Zelfbouwer Frank Alsema wil geen druppel regenwater verspillen.
Project

Het beter klimaatbestendig maken van de stad was ook een van de uitdagingen binnen het project ‘Huisvesting bijzondere groepen’ in Amsterdam. Bij het bouw en woonrijp maken van diverse locaties binnen de gemeentegrenzen om woonruimte voor een periode van maximaal 10 jaar te realiseren was elke locatie een project op zich met zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen, ook op het gebied van watermanagement.

Project

Het gebied rondom kinderdagverblijf De Tulp aan de Postjeskade in Amsterdam wordt regenbestendig. Het doel is om het regenwater dat valt op het gebouw te verwerken op het openbaar terrein. 

Project

In Amsterdam Nieuw West is een hemelwaterinstallatie aangelegd in een woonhuis. Met het opgevangen regenwater, wordt het toilet doorgespoeld en de wasmachine voorzien van (zacht) water.

Project
In samenwerking met zusterbedrijf Green Value Creation, Baxter Building, de gemeente en het Knowledge Mile Park heeft Green City Buzz een gevelborder aangelegd die drie keer zo breed en dubbel zo diep is als de gemiddelde geveltuin in Amsterdam. De border siert de hele gevel van het hoekpand en een aantal aangrenzende monumenten.
Project

In 2005 is gestart met de aanleg van een regenwatervijver en de bouw van het hoofdkantoor van Waternet. In 2007 is het gebouw, gelegen langs de Amstel, in gebruik genomen.

Project
In samenwerking met deverticaletuinman.nl en De Groene Wand is in de gehele achtertuin een groene gevel aangebracht om zo het regenwater op te vangen en direct aan de natuur terug te geven.
Project

Secret Village werd het showcaseproject van Stichting Green City Buzz, en vergroening werd de eerste stap.