Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Een bewoner van het groene GWL-terrein realiseerde in 2020 een regenwateropvang in de kruipruimte van zijn huis om bij droogte de tuin te besproeien met regenwater.
Voorbeeld
In de Zuidas is de bouw van De Puls begonnen. Een klimaatbestendig en natuurinclusief gebouw dat wonen en werken combineert met openbare voorzieningen.
Voorbeeld

Langs het Johan van Hasseltkanaal komt een duurzaam, groen en rainproof gebouw.

Voorbeeld
Het ontwerp van het Overtoomse Loft bestaat uit hoogwaardig groen op allerlei niveaus en gebruikt het regenwater.
Voorbeeld
Het appartementencomplex Loft4you heeft toiletten die met regenwater worden doorgespoeld.
Voorbeeld

Knowledge Mile Park is een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein

Voorbeeld

Op een voormalig industrieterrein in Amsterdam-Noord ligt de stadswijk Buiksloterham&co. Dit gebied is in ontwikkeling en bestempeld tot rainproof terrein.

Voorbeeld
Het zal je niet snel opvallen, in het gebouw van de gemeente Amsterdam op de Jan van Galenstraat worden 75 toiletten met regenwater doorgespoeld. Regenwater wat op daken valt is relatief schoon en kan in plaats van drinkwater gebruikt worden voor het spoelen van de wc. Zo wordt er regenwater opgevangen en schoon drinkwater bespaard.
Voorbeeld

Aan de Keizersgracht in Amsterdam is een grijze gevel veranderd in een weelderige, verticale tuin. Met weinig ruimte is een mooie en rainproof binnentuin gecreëerd.

Voorbeeld

In het voorjaar van 2017 opende Kimpton De Witt haar eerste hotel buiten de VS.

Voorbeeld
De Slimme Regenton is bedacht om de stad minder kwetsbaar te maken voor extremer weer, voor periodes met hevige regen én periodes van droogte.
Voorbeeld
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.