Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Sinds juni 2020 zijn in Amsterdam Oost, Nieuw-West, Zuid en Centrum containertuintjes te zien. De CityGard containertuintjes zijn circulaire tuintjes rondom ondergrondse containers waa

Project
Peter Plank bouwt samen met vrijwilligers en buurtbewoners van de Stadsboerderij Osdorp aan een Rainproof Proeftuin!
Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

In Januari 2018 is er gestart met de voorbereidingen om het Meerwaldtplantsoen in Slotermeer-Noord Rainproof in te richten.

Project
In samenwerking met zusterbedrijf Green Value Creation, Baxter Building, de gemeente en het Knowledge Mile Park heeft Green City Buzz een gevelborder aangelegd die drie keer zo breed en dubbel zo diep is als de gemiddelde geveltuin in Amsterdam. De border siert de hele gevel van het hoekpand en een aantal aangrenzende monumenten.
Project
Vanuit de wetenschap dat een groene omgeving helpt bij stedelijke uitdagingen zoals het voorkomen van hittestress, droogte en wateroverlast is rondom het hoofdkwartier ABN AMRO en het circulaire paviljoen Circl een groene oase ingericht.
Project

Donkergroen ontwerpt en realiseert een leeftuin van 250 m2 op niveau.

Project
Een langwerpige grindstrook met daaronder een drainagesysteem zorgt voor een betere afvoering van het regenwater en een gemiddeld lagere grondwaterstand.
Project

Na hevige regenval bleven er plassen liggen in het Park en de Tuin van Darwin. De afdeling Groen van stadsdeel Oost heeft daarom met vereniging Vrienden van het Park van Darwin wadi's en speelse heuvels aangelegd.

Project
In de zuidwest hoek van het Erasmuspark heeft het stadsdeel de openbare ruimte om het Gemaal Mercatorstraat opgeknapt. Er is op initiatief van de buurtbewoners een ontwerp gemaakt voor regenbestendig pleintje met een lange buurt-bank en een weids uitzicht over het Erasmuspark.
Project

Op de zuidpunt van het eiland Ruigoord lag een eendenkooi. In opdracht van het Havenbedrijf Amsterdam reconstrueren Stichting Het Eiland en andere partners die 'eendenkooi van Ruigoord'. De fysieke opgave van de kooiplas is waterberging en gecontroleerde waterafvoer, maar er gebeurt veel meer.

Project

Het Vondelpark is een rijksmonument. Het is erfgoed dat die status kreeg door de historische betekenis en de inrichting. Met het natuurlijk ogende landschap als inspiratiebron is de waterproblematiek van het Vondelpark tijdens de renovatie tussen 1999 en 2010 aangepakt.