Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Het Marco Polo Plein, gelegen naast de tuinen van Midwest in de Baarsjes was voor een groot deel een versteend plein. Na een hevige regenbui ontstond er wateroverlast door deze verharding.

Project

Sinds juni 2020 zijn in Amsterdam Oost, Nieuw-West, Zuid en Centrum containertuintjes te zien. De CityGard containertuintjes zijn circulaire tuintjes rondom ondergrondse containers waa

Project
De winkels tegenover het stadhuis liggen op het laagste punt van het hele plein. Om wateroverlast te voorkomen heeft de gemeente Amsterdam tijdens het herontwerp rekening gehouden met Rainproof maatregelen.
Project
Rond het museum is er in totaal voor 7000 liter buffer en infiltratie capaciteit aangelegd.
Project
In 2019 is het schoolplein van de Europaschool in Amsterdam-Zuid getransformeerd naar een levendig plein met meer natuur.
Project

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Project

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Project

Het schoolplein van de Kinkerbuurtschool, gelegen in Amsterdam-West, is in de zomer van 2018 getransformeerd tot groen en regenbestendig plein.

Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

In de zomer van 2018 is de basisschool de Boomgaard in Amsterdam-West heringericht. Voorheen was het gehele schoolplein betegeld.

Project
Het Bellamyplein is een driehoekig plein gelegen in Amsterdam-West. Dit plein, gelegen in de laagste buurt van Amsterdam, is erg kwetsbaar voor extreme regen. Door de nieuwe herinrichting is het Bellamyplein nu omringd door wadi’s en is de hoeveelheid groen verdubbeld.
Project

De Brink, het centrale plein in Betondorp, is getransformeerd in een Rainproof ontmoetingsplek.