Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Project

Het schoolplein van de Kinkerbuurtschool, gelegen in Amsterdam-West, is in de zomer van 2018 getransformeerd tot groen en regenbestendig plein.

Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

In de zomer van 2018 is de basisschool de Boomgaard in Amsterdam-West heringericht. Voorheen was het gehele schoolplein betegelt.

Project
Het Bellamyplein is een driehoekig plein gelegen in Amsterdam-West. Dit plein, gelegen in de laagste buurt van Amsterdam, is erg kwetsbaar voor extreme regen. Door de nieuwe herinrichting is het Bellamyplein nu omringd door wadi’s en is de hoeveelheid groen verdubbeld.
Project

De Brink, het centrale plein in Betondorp, is getransformeerd in een Rainproof ontmoetingsplek.

Project

In 2018 is het schoolplein van de basisschool de Wereldboom op de Zuidas Rainproof gerealiseerd. De leerlingen kunnen nu in een groene omgeving spelen en leren.

Project
In samenwerking met zusterbedrijf Green Value Creation, Baxter Building, de gemeente en het Knowledge Mile Park heeft Green City Buzz een gevelborder aangelegd die drie keer zo breed en dubbel zo diep is als de gemiddelde geveltuin in Amsterdam. De border siert de hele gevel van het hoekpand en een aantal aangrenzende monumenten.
Project

Secret Village werd het showcaseproject van Stichting Green City Buzz, en vergroening werd de eerste stap.

Project

Donkergroen maakt een groene wandelstraat van de Batjanstraat.

Project

Donkergroen transformeert stenig parkeerplein tot een bloeirijke binnenplein. Groen voor grijs.

Project

Donkergroen transformeert een brede stoep tot bloemrijke buurttuin!