Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Bewoners in de Vogelbuurt startte een initiatief om van een speelveldje in de buurt een Oase te maken.
Voorbeeld

Het Asscherkwartier is heringericht en onder het Dora Tamanaplein is een parkeergarage aangelegd. Om de nieuwe groenvakken en bomen op het plein van genoeg water te voorzien is er een ondergronds krattensysteem toegepast. Tegelijkertijd draagt dit krattensysteem ook bij aan een Rainproof plein!

Voorbeeld
Het Nederlandse weer kent steeds vaker extremen. Hitte, droogte en hevige regenbuien wisselen elkaar vaak snel af. De KlimaatKubus biedt schaduw en verkoeling bij langdurige warmte en is een schuilplek bij een heftige bui.
Voorbeeld

Het Marco Polo Plein in de Baarsjes, gelegen naast de tuinen van Midwest, was voor een groot deel een versteend plein.

Voorbeeld

Sinds juni 2020 zijn in Amsterdam Oost, Nieuw-West, Zuid en Centrum containertuintjes te zien. De CityGard containertuintjes zijn circulaire tuintjes rondom ondergrondse containers waa

Voorbeeld
De winkels tegenover het stadhuis liggen op het laagste punt van het hele plein. Om wateroverlast te voorkomen heeft de gemeente Amsterdam tijdens het herontwerp rekening gehouden met Rainproof maatregelen.
Voorbeeld
Rond het museum is er in totaal voor 7000 liter buffer en infiltratie capaciteit aangelegd.
Voorbeeld
In 2019 is het schoolplein van de Europaschool in Amsterdam-Zuid getransformeerd naar een levendig plein met meer natuur.
Voorbeeld

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Voorbeeld

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Voorbeeld

Het schoolplein van de Kinkerbuurtschool, gelegen in Amsterdam-West, is in de zomer van 2018 getransformeerd tot groen en regenbestendig plein.

Voorbeeld

In de zomer van 2018 is de basisschool de Boomgaard in Amsterdam-West heringericht. Voorheen was het gehele schoolplein betegeld.