Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project
In januari 2020 kun je in Amsterdam groene en rainproof abri in tramhaltes tegenkomen. De verharding van de stad heeft er voor gezorgd dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Project
De omgeving van de Prinses Irenestraat bestaat met name uit verhard oppervlak. De aanleg van een watervertragende groenstrook brengt hier verandering in.
Project
In de Rooseveltaan wordt een hemelwaterbergingsvoorziening onder de trambaan gerealiseerd.
Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

Sinds 2012 is de gemeente Amsterdam bezig met de herinrichting van de Bellamybuurt. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt is verouderd en wordt vernieuwd.

Project

In 2019 wordt er in Amsterdam West geëxperimenteerd met groene parkeervakken.

Project

Het gebied rondom kinderdagverblijf De Tulp aan de Postjeskade in Amsterdam wordt regenbestendig. Het doel is om het regenwater dat valt op het gebouw te verwerken op het openbaar terrein. 

Project

In een nieuwe woonwijk op de Kop Zuidas leggen de gemeente en Waternet een groene watervertragende groenstrook aan. De groenstrook is uniek; nog niet eerder werd hoogwaardig groen gecombineerd met regenwateropvang.

Project
In samenwerking met zusterbedrijf Green Value Creation, Baxter Building, de gemeente en het Knowledge Mile Park heeft Green City Buzz een gevelborder aangelegd die drie keer zo breed en dubbel zo diep is als de gemiddelde geveltuin in Amsterdam. De border siert de hele gevel van het hoekpand en een aantal aangrenzende monumenten.
Project

Secret Village werd het showcaseproject van Stichting Green City Buzz, en vergroening werd de eerste stap.

Project

Donkergroen realiseert borders in de Commelinstraat.

Project

Donkergroen maakt een groene wandelstraat van de Batjanstraat.