Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
De regenbestendige herinrichting van de Bellamybuurt is bijna afgerond. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt was toe aan een opknapbeurt en is vernieuwd.
Voorbeeld
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Voorbeeld

Het Asscherkwartier is heringericht en onder het Dora Tamanaplein is een parkeergarage aangelegd. Om de nieuwe groenvakken en bomen op het plein van genoeg water te voorzien is er een ondergronds krattensysteem toegepast. Tegelijkertijd draagt dit krattensysteem ook bij aan een Rainproof plein!

Voorbeeld
Nieuw-West houdt het hoofd koel en de voeten droog dankzij groene daken in samenwerking met Het Groene Loket.
Voorbeeld

In de zomer van 2019 verhuisde Suzanne naar een huis met een volledig betegelde achtertuin in Amsterdam Noord. Suzanne is tekstschrijver, communicatieadviseur én tuinvrouw.

Voorbeeld

In de Rivierenbuurt ontstaat regelmatig wateroverlast na extreme regenbuien. Daarnaast is het riool in de loop der jaren verzakt.

Voorbeeld
De Kop Weespertrekvaart wordt heringericht tot een klimaatbestendige stadsbuitenplaats. Om wateroverlast door extreme regenbuien te voorkomen besteedt de gemeente veel aandacht aan de opvang en afvoer van hemelwater in deze nieuwe buurt.
Voorbeeld

Op de zuidpunt van het eiland Ruigoord lag een eendenkooi. In opdracht van het Havenbedrijf Amsterdam reconstrueren Stichting Het Eiland en andere partners die 'eendenkooi van Ruigoord'. De fysieke opgave van de kooiplas is waterberging en gecontroleerde waterafvoer, maar er gebeurt veel meer.

Voorbeeld
De gemeente Amsterdam ontlast het rioolstelsel met Hydrorock infiltratiebuffers bij het stadsarchief depot.
Voorbeeld
De winkels tegenover het stadhuis liggen op het laagste punt van het hele plein. Om wateroverlast te voorkomen heeft de gemeente Amsterdam tijdens het herontwerp rekening gehouden met Rainproof maatregelen.
Voorbeeld
Rond het museum is er in totaal voor 7000 liter buffer en infiltratie capaciteit aangelegd.
Voorbeeld

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!