Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Project

Het voormalige betegelde schoolplein bij MidWest is omgetoverd tot een groene binnentuin.

Project

Aan de Overtoom in Amsterdam West is een mooie watervriendelijke Chinese tuin ingericht, met een aantal regenbestendige maatregelen. In deze kleine tuin zijn twee regenwater vijvers aangelegd, de tuin is onthard en opgehoogd. Kortom, het is een mooie regentuin die bijdraagt aan het voorkomen van regenwateroverlast.

Project

Het planten van een groene erfafscheiding doormiddel van een laurierhaag.

Project

Door een groen dak, infiltratieblokken en een gescheiden rioolstelsel is er in dit zeer laaggelegen deel van de Jordaan geen overstroming meer in de bebouwing.

Project

Na hevige regenval bleven er plassen liggen in het Park en de Tuin van Darwin. De afdeling Groen van stadsdeel Oost heeft daarom met vereniging Vrienden van het Park van Darwin wadi's en speelse heuvels aangelegd.

Project

Het project ‘PlantageLab’ vindt plaats op de daken en in de binnenplaatsen van het complex. Hier is ruimte voor experiment met innovatieve concepten, zoals slimme regentonnen, stadslandbouw, verticale tuinen, waterdaken en waterkunst.

Project

Tuin aan Zee is een echte rainproof tuin. Regentonnen, schelpen in de kruipruimte, zinkputten met grind en een regenwater zwemvijver.