Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

Nieuw-West houdt het hoofd koel en de voeten droog dankzij groene daken in samenwerking met Het Groene Loket.

Project

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Project
In het voorlopig ontwerp van de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt.
Project

In de Rivierenbuurt (Scheldebuurt) wordt de riolering vervangen. Het riool is namelijk in de loop der jaren verzakt.

Project

Sinds 2012 is de gemeente Amsterdam bezig met de herinrichting van de Bellamybuurt. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt is verouderd en wordt vernieuwd.

Project
Tijdens het grote onderhoud aan wegen en riolering in Betondorp is direct gekeken naar regenwateropvang. Bij de Harkstraat is een Wadi gerealiseerd en de Zaaiersweg is kolkloos aangelegd. Het plein de Brink heeft ondergrondse infiltratiekratten en is nu Rainproof.
Project
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Project

Het in beeld brengen van de gevolgen van overstromingen, wateroverlast, droogte en hitte in het Amsterdamse havengebied.

Project
De Kop Weespertrekvaart wordt heringericht tot een klimaatbestendige stadsbuitenplaats. Om wateroverlast door extreme regenbuien - nu en in de toekomst - te voorkomen besteedt de gemeente veel aandacht aan een doordachte opvang en afvoer van hemelwater in deze nieuwe woonbuurt.
Project
De Vrijheids- en verzetsheldenbuurt is omringd door een watergang en toe aan groot onderhoud. Een goede aanleiding om de buurt direct rainproof in te richten.
Project

Het GWL-terrein is een ecowijk waar water wordt opgevangen en hergebruikt. Het regenwater wordt bijvoorbeeld door goten afgevoerd en komt terecht in de midden op het terrein gelegen Waterleliegracht.

Project

In Amsterdam Noord wordt in de komende 15-20 jaar Buiksloterham ontwikkeld tot een circulaire woonwijk. De projectgroep Buiksloterham heeft de ambitie om op verschillende manieren hemelwater op te vangen en te hergebruiken.