Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project
De Slimme Regenton is bedacht om de stad minder kwetsbaar te maken voor extremer weer, voor periodes met hevige regen én periodes van droogte.
Project
Het hotel Soho House heeft een luxe daktuin met diverse beplanting, een bar en zwembad en fungeert tegelijkertijd als waterberging.
Project
De Slatuinenweg is een polderstraatje in de stad. Gelukkig is de achtergelegen Natuurtuin Slatuinen erop ingericht om regenwater van de omgeving op te vangen, te bufferen en te infiltreren in de bodem.
Project

Nieuw-West houdt het hoofd koel en de voeten droog dankzij groene daken in samenwerking met Het Groene Loket.

Project
In januari 2020 kun je in Amsterdam groene en rainproof abri in tramhaltes tegenkomen. De verharding van de stad heeft er voor gezorgd dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Project

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Project

Een groen dak heb je in het groot en klein. In welk formaat dan ook, het vergroenen van onbenutte platte daken biedt een oplossing voor de verstedelijking in Amsterdam. En dan hebben we het ook over de platte daken die soms nog achter de reling van een balkon zitten. Elke druppel telt.

Project
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.
Project

Bewoners hebben op eigen terrein vele kansen en mogelijkheden om de gevolgen van de toenemende neerslag te verkleinen.

Project

Aan de Maanstraat in Tuindorp Oostzaan, is een woning voorzien van een regenbestendige voor- en achtertuin.

Project

Op mijn balkon kan ik geen regenton plaatsen. Ik heb, in overleg met de onderburen, emmers bevestigd aan de buitenkant van het balkon zodat ik toch regenwater kan opvangen voor mijn (balkon) moestuin.

Project
In 2020 wordt er gestart met het RESILIO project. Er wordt 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.