Projecten

 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Sinds het najaar van 2021 heeft Annette een regenwaterzak in de kruipruimte van haar woning.
Voorbeeld
Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad zorgt ervoor dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Voorbeeld
Bij het iconische Sluishuis dat oprijst in het IJ in Amsterdam komt een ingenieus regenwatersysteem voor alle groenvoorzieningen
Voorbeeld
De restaurants Stek en Feed Amsterdam aan de Wibautstraat hebben sinds 2021 een eigen regenton op hun terras.
Voorbeeld
Een bewoner van het groene GWL-terrein realiseerde in 2020 een regenwateropvang in de kruipruimte van zijn huis om bij droogte de tuin te besproeien met regenwater.
Voorbeeld
In de Zuidas is de bouw van De Puls begonnen. Een klimaatbestendig en natuurinclusief gebouw dat wonen en werken combineert met openbare voorzieningen.
Voorbeeld

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Voorbeeld
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Voorbeeld
Het Nederlandse weer kent steeds vaker extremen. Hitte, droogte en hevige regenbuien wisselen elkaar vaak snel af. De KlimaatKubus biedt schaduw en verkoeling bij langdurige warmte en is een schuilplek bij een heftige bui.
Voorbeeld
Het ontwerp van het Overtoomse Loft bestaat uit hoogwaardig groen op allerlei niveaus en gebruikt het regenwater.
Voorbeeld
Het appartementencomplex Loft4you heeft toiletten die met regenwater worden doorgespoeld.
Voorbeeld

Op de Landtong gelegen aan de Sloterplas, nabij het Osdorpplein in Nieuw West is een onderzoek naar het zuiveren van regenwater van start gegaan.

Klik op de zoomknoppen (+ en -) linksonder op de kaart om het gebied aan te passen. Door in te zoomen op een gebied worden meer voorbeelden getoond.