Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
In november 2021 zijn er in de Sumatrastraat in Amsterdam Oost zes geveltuinen aangelegd samen met Eigen Haard en Upperbloom.
Voorbeeld
In 2021 zijn op het Merwedeplein in de Rivierenbuurt vier wadi’s aangelegd.
Voorbeeld
De regenbestendige herinrichting van de Bellamybuurt is bijna afgerond. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt was toe aan een opknapbeurt en is vernieuwd.
Voorbeeld
Rond het NHow Hotel Amsterdam is in 2020 de openbare ruimte her ontwikkeld naar een regenbestendig en groen verblijfsgebied.
Voorbeeld
In de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam Zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt. Bijzonder aan deze buurt is dat hij bijna volledig omringd wordt door wadi's.
Voorbeeld
Op de Overtoom in Amsterdam West is in 2020 een geslaagde pilot met groene parkeervakken uitgevoerd.
Voorbeeld
In 2018 nam het Natuurtalent Inge het initiatief om van een versteend parkeerterrein een biodiverse en klimaatbestendige modeltuin te maken.
Voorbeeld
In 2019 heeft idverde een dak aan de Rijswijkstraat in de wijk Overtoomse Veld gerenoveerd en vergroend.
Voorbeeld
In het najaar van 2019 heeft De Gezonde Stad samen met bewoners van Amsterdam-West 225 kale boomperken getransformeerd naar kleurrijke boomparken.
Voorbeeld
Stapje voor stapje is Katinka bezig met het vergroenen van haar tuin en gaat ze bewust om met het hergebruik van materialen. Ook heeft ze een TonTuin, een regenton en plantenbak inéén.
Voorbeeld
Bewoners en bedrijven wilden deze grote stenige stoep graag vergroenen. Samen met partners, buurt en gemeente werd een klimaatbestendige 'Proeftuin' ontwikkeld. Hierin veel aandacht voor groen, klimaatadaptatie en sociale ontmoeting.
Voorbeeld
In het voorjaar van 2019 is een onderzoek van start gegaan over de verkoelende werking van bomen in de Stadionbuurt in Amsterdam. In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreem droge en warme zomers. Groen neemt water op, werkt verkoelend door verdamping en bladeren geven schaduw. Daarom spelen bomen een belangrijke rol in het klimaatbestendig maken van de stad.