Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
In Amsterdam-Noord wordt het klimaat adaptieve gebouw HighEnd gebouwd met een waterdak én balkontuinen.
Voorbeeld
In 2019 heeft idverde een dak aan de Rijswijkstraat in de wijk Overtoomse Veld gerenoveerd en vergroend.
Voorbeeld

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Voorbeeld

Knowledge Mile Park is een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein

Voorbeeld
De gemeente Amsterdam ontlast het rioolstelsel met Hydrorock infiltratiebuffers bij het stadsarchief depot.
Voorbeeld
Het hotel Soho House heeft een luxe daktuin met diverse beplanting, een bar en zwembad en fungeert tegelijkertijd als waterberging.
Voorbeeld

De gebouwen aan de Hullenbergweg 1 – 135, in Amsterdam Zuid-Oost zijn in 2018 voorzien van een groen dak. Hierdoor wordt een grote hoeveelheid regenwater opgevangen en gebruikt op het dak zelf.

Voorbeeld
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.
Voorbeeld

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia is een voorbeeldtuin met regen- en hittebestendige maatregelen aangelegd. Te zien zijn: regentonnen, een groen dak, geveltuindouche en een wandrek voor verticaal groen. Het is een initiatief van buurtbewoners in samenwerking met GroeneBuurten.

Voorbeeld
In de nieuwe Circulaire wijk Buiksloterham worden energiezuinige en rainproof woningen gebouwd. Zelfbouwer Frank Alsema wil geen druppel regenwater verspillen.
Voorbeeld
Vanuit de wetenschap dat een groene omgeving helpt bij stedelijke uitdagingen zoals het voorkomen van hittestress, droogte en wateroverlast is rondom het hoofdkwartier ABN AMRO en het circulaire paviljoen Circl een groene oase ingericht.
Voorbeeld

Donkergroen ontwerpt en realiseert een leeftuin van 250 m2 op niveau.