Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
In juni 2021 was de officiële opening van Ecohof, een groen initiatief in Amsterdam Noord. Om het erf van de beginnende stadsboerderij regenbestendiger te maken zijn bijna tweehonderd tegels verwijderd.
Voorbeeld
In 2018 nam het Natuurtalent Inge het initiatief om van een versteend parkeerterrein een biodiverse en klimaatbestendige modeltuin te maken.
Voorbeeld
Stapje voor stapje is Katinka bezig met het vergroenen van haar tuin en gaat ze bewust om met het hergebruik van materialen. Ook heeft ze een TonTuin, een regenton en plantenbak inéén.
Voorbeeld

Tuin, potplanten en planten in huis bewateren met een slim systeem! Ik ben en blijf druk bezig met het rainproof maken van huis en tuin. Lees meer over mijn tuin met regentonnen, (zweet)slang en mijn tips.

Voorbeeld

In de Mercatorbuurt in Amsterdam West is in november 2019 de tuin van Joke regenbestendig gemaakt. In haar tuin ontstond na een hevige regenbui al snel wateroverlast.

Voorbeeld
In de Rivierenbuurt is de St. Catharina Fröbelschool volledig gerenoveerd. Het is nu een wooncomplex voor jongeren en de gedeelde binnentuin heeft een nieuwe taak gekregen, het werken als spons. De Rivierenbuurt heeft snel wateroverlast na extreme regen en kan deze sponswerking goed gebruiken.
Voorbeeld
Met behulp van een tegelservice hebben deze bewoners in Tuindorp Oostzaan hun tuintegels op laten halen.
Voorbeeld

In de loop der jaren is er een prachtige paradijs tuin ontstaan in de Rivierenbuurt. In 2006 kwam Rob hier wonen en lag de tuin vol tegels.

Voorbeeld
Groene binnentuin voor kinderopvang HVO Querido
Voorbeeld

De parkeerplaats achter een kantoorpand dat de gemeente Amsterdam huurt, moest opengebroken worden om de riolering te vernieuwen.

Voorbeeld
Eind 2019 werd RWBNL benaderd door een bewoner die wateroverlast ervoer in de tuin bij hevige of langdurige regen. Er is gekozen om dit probleem aan te pakken door middel van infiltratie.
Voorbeeld
De Slatuinenweg is een polderstraatje in de stad. Gelukkig is de achtergelegen Natuurtuin Slatuinen erop ingericht om regenwater van de omgeving op te vangen, te bufferen en te infiltreren in de bodem.