Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
De regenbestendige herinrichting van de Bellamybuurt is bijna afgerond. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt was toe aan een opknapbeurt en is vernieuwd.
Voorbeeld
In de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam Zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt. Bijzonder aan deze buurt is dat hij bijna volledig omringd wordt door wadi's.
Voorbeeld
In het voorjaar van 2019 is een onderzoek van start gegaan over de verkoelende werking van bomen in de Stadionbuurt in Amsterdam. In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreem droge en warme zomers. Groen neemt water op, werkt verkoelend door verdamping en bladeren geven schaduw. Daarom spelen bomen een belangrijke rol in het klimaatbestendig maken van de stad.
Voorbeeld
Bewoners in de Vogelbuurt startte een initiatief om van een speelveldje in de buurt een Oase te maken.
Voorbeeld
Het Centrumeiland van IJburg: een nieuw stuk land met ruimte voor 1100 tot 1500 woningen. Rainproof is een van de kernambities van het stedenbouwkundigplan van Centrumeiland IJburg.
Voorbeeld

Midden in de Kinkerbuurt, op het Nicolaas Beetplantsoen ligt Het Eetbare Plantsoen.

Voorbeeld

In de Rivierenbuurt ontstaat regelmatig wateroverlast na extreme regenbuien. Daarnaast is het riool in de loop der jaren verzakt.

Voorbeeld
De Kop Weespertrekvaart wordt heringericht tot een klimaatbestendige stadsbuitenplaats. Om wateroverlast door extreme regenbuien te voorkomen besteedt de gemeente veel aandacht aan de opvang en afvoer van hemelwater in deze nieuwe buurt.
Voorbeeld

Midden in Tuindorp Oostzaan ligt de buurtmoestuin Eeuwige Moes. Hier wordt op een biologische manier groenten, fruit en kruiden gekweekt. Samen met bewoners, voor bewoners.

Voorbeeld

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Voorbeeld
Tijdens het grote onderhoud aan wegen en riolering in Betondorp is direct gekeken naar regenwateropvang. Bij de Harkstraat is een Wadi gerealiseerd en de Zaaiersweg is kolkloos aangelegd. Het plein de Brink heeft ondergrondse infiltratiekratten en is nu Rainproof.
Voorbeeld
Met een groep vrijwilligers van de groenploeg zijn we opzoek gegaan naar geveltuintjes die wel een opknapbeurt konden gebruiken. Handschoenen aan, vuil er uit, schone aarde er in en planten maar!