Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
In Amsterdam-Noord wordt het klimaat adaptieve gebouw HighEnd gebouwd met een waterdak én balkontuinen.
Voorbeeld

Langs het Johan van Hasseltkanaal komt een duurzaam, groen en rainproof gebouw.

Voorbeeld

Knowledge Mile Park is een groene en duurzame stadsstraat van de IJtunnel tot en met het Amstelplein

Voorbeeld
Sinds november 2018 zitten de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen in een prachtig licht en groen gebouw, op het randje van de Zuidas. De missie van de Goede Doelen Loterijen om de wereld mooier en groener te maken, wordt versterkt door de uitstraling van het gebouw.
Voorbeeld
In de nieuwe Circulaire wijk Buiksloterham worden energiezuinige en rainproof woningen gebouwd. Zelfbouwer Frank Alsema wil geen druppel regenwater verspillen.
Voorbeeld

Het beter klimaatbestendig maken van de stad was ook een van de uitdagingen binnen het project ‘Huisvesting bijzondere groepen’ in Amsterdam. Bij het bouw en woonrijp maken van diverse locaties binnen de gemeentegrenzen om woonruimte voor een periode van maximaal 10 jaar te realiseren was elke locatie een project op zich met zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen, ook op het gebied van watermanagement.

Voorbeeld

Het gebied rondom kinderdagverblijf De Tulp aan de Postjeskade in Amsterdam wordt regenbestendig. Het doel is om het regenwater dat valt op het gebouw te verwerken op het openbaar terrein. 

Voorbeeld
Vanuit de wetenschap dat een groene omgeving helpt bij stedelijke uitdagingen zoals het voorkomen van hittestress, droogte en wateroverlast is rondom het hoofdkwartier ABN AMRO en het circulaire paviljoen Circl een groene oase ingericht.
Voorbeeld

Nautilus is de naam van het woon-werkpand op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Dit gebouw kwam tot stand door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), oftewel zelfbouw met een groep. De oplevering vond plaats in 2016.

Voorbeeld
FabCity was een tijdelijke, gratis toegankelijke campus met innovatieve paviljoens en installaties voor de stad van de toekomst. Rainproof was prominent aanwezig met het innovatieve Rainproof paviljoen.
Voorbeeld

Bij de uitbreiding van de jeugdinrichting De Koppeling is een groen dak gecombineerd met een infiltratievoorziening. Door deze combinatie vindt er geen afvoer van hemelwater naar het riool plaats en was er geen traditionele watercompensatie noodzakelijk.