Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad zorgt ervoor dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Voorbeeld
Bij het iconische Sluishuis dat oprijst in het IJ in Amsterdam komt een ingenieus regenwatersysteem voor alle groenvoorzieningen
Voorbeeld
In juni 2021 was de officiële opening van Ecohof, een groen initiatief in Amsterdam Noord. Om het erf van de beginnende stadsboerderij regenbestendiger te maken zijn bijna tweehonderd tegels verwijderd.
Voorbeeld
In Amsterdam-Noord wordt het klimaat adaptieve gebouw HighEnd gebouwd met een waterdak én balkontuinen.
Voorbeeld
In november 2021 zijn er in de Sumatrastraat in Amsterdam Oost zes geveltuinen aangelegd samen met Eigen Haard, de gemeente en Upperbloom.
Voorbeeld
De restaurants Stek en Feed Amsterdam aan de Wibautstraat hebben sinds 2021 een eigen regenton op hun terras.
Voorbeeld
In 2021 zijn op het Merwedeplein in de Rivierenbuurt vier wadi’s aangelegd.
Voorbeeld
De regenbestendige herinrichting van de Bellamybuurt is bijna afgerond. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt was toe aan een opknapbeurt en is vernieuwd.
Voorbeeld
Rond het NHow Hotel Amsterdam is in 2020 de openbare ruimte her ontwikkeld naar een regenbestendig en groen verblijfsgebied.
Voorbeeld
In de buurt ‘Kortvoort Mi Oso’ in Amsterdam Zuidoost is het regenbestendig inrichten van de openbare ruimte een belangrijk uitgangspunt. Bijzonder aan deze buurt is dat hij bijna volledig omringd wordt door wadi's.
Voorbeeld
Op de Overtoom in Amsterdam West is in 2020 een geslaagde pilot met groene parkeervakken uitgevoerd.
Voorbeeld
Een bewoner van het groene GWL-terrein realiseerde in 2020 een regenwateropvang in de kruipruimte van zijn huis om bij droogte de tuin te besproeien met regenwater.