Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Sinds januari 2020 heeft Amsterdam groene en rainproof tramhaltes. De verharding van de stad zorgt ervoor dat wateroverlast steeds meer een probleem begint te worden. De groene rainproof abri helpt dit tegen te gaan.
Voorbeeld
Het Centrumeiland op IJburg is volop in ontwikkeling naar een groene en duurzame wijk waar het klimaatbestendige MKC de Schatkaart onderdeel van is.
Voorbeeld
Buurtbewoner en initiatiefnemer Jocelyn kwam in actie nadat het grasveld tegenover haar huis na elke regenbui onderwater stroomde. Samen met de buurt zijn ze bezig de buurt te vergroenen en klimaatbestendig te maken.
Voorbeeld
In juni 2021 was de officiële opening van Ecohof, een groen initiatief in Amsterdam Noord. Om het erf van de beginnende stadsboerderij regenbestendiger te maken zijn bijna tweehonderd tegels verwijderd.
Voorbeeld
In Amsterdam-Noord wordt het klimaat adaptieve gebouw HighEnd gebouwd met een waterdak én balkontuinen.
Voorbeeld
In november 2021 zijn er in de Sumatrastraat in Amsterdam Oost zes geveltuinen aangelegd samen met Eigen Haard, de gemeente en Upperbloom.
Voorbeeld
Het eerste groenblauwe dak op gemeentelijk vastgoed op het voormalige kantoorgebouw van het Lloydhotel.
Voorbeeld
De duizendste geveltuin van 2021 in Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord.
Voorbeeld
In 2021 zijn op het Merwedeplein in de Rivierenbuurt vier wadi’s aangelegd.
Voorbeeld
Ruim 90 bewoners in de stadsdelen de Pijp en Rivierenbuurt deden mee met de wijkaanpak met 1700 m2 groene daken als geweldig resultaat.
Voorbeeld
De regenbestendige herinrichting van de Bellamybuurt is bijna afgerond. De riolering en de openbare ruimte in de Bellamybuurt was toe aan een opknapbeurt en is vernieuwd.
Voorbeeld
Rond het NHow Hotel Amsterdam is in 2020 de openbare ruimte her ontwikkeld naar een regenbestendig en groen verblijfsgebied.