Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Voorbeeld
Door het tijdelijk opslaan van regenwater onder het kunstgrassportveld kan opwarming van het veld worden tegengegaan en tegelijkertijd wateroverlast worden voorkomen.
Voorbeeld

Aan de Overtoom in Amsterdam West is een mooie watervriendelijke Chinese tuin ingericht, met een aantal regenbestendige maatregelen. In deze kleine tuin zijn twee regenwater vijvers aangelegd, de tuin is onthard en opgehoogd. Kortom, het is een mooie regentuin die bijdraagt aan het voorkomen van regenwateroverlast.

Voorbeeld
Vanuit de wetenschap dat een groene omgeving helpt bij stedelijke uitdagingen zoals het voorkomen van hittestress, droogte en wateroverlast is rondom het hoofdkwartier ABN AMRO en het circulaire paviljoen Circl een groene oase ingericht.
Voorbeeld

Donkergroen realiseert 1500m2 daktuin op nieuwbouwpand

Voorbeeld

Donkergroen ontwerpt en realiseert een leeftuin van 250 m2 op niveau.

Voorbeeld

Het in beeld brengen van de gevolgen van overstromingen, wateroverlast, droogte en hitte in het Amsterdamse havengebied.

Voorbeeld
De waterstopper, een schot tussen de deur die het regenwater tegenhoudt. Een waterrobuust huis dus.
Voorbeeld

Om te voorkomen dat het regenwater na een hoosbui het souterrain instroomt, heeft de eigenaresse diverse maatregelen genomen: een schot in de voordeur, een raam voor het souterrain en rainproof meubilair.