Projecten

  • Home
  • Algemeen
  • Projecten
 GRID
 KAART
Weergave
Project

In de Mercatorbuurt in Amsterdam West is in november 2019 de tuin van Joke regenbestendig gemaakt. In haar tuin ontstond na een hevige regenbui al snel wateroverlast.

Project

Een binnentuin in de Rivierenbuurt heeft een nieuwe taak gekregen, het werken als een spons. De Rivierenbuurt heeft snel wateroverlast na extreme regen en kan deze sponswerking goed gebruiken.

Project

Sinds juni 2020 zijn in Amsterdam Oost, Nieuw-West, Zuid en Centrum containertuintjes te zien. De CityGard containertuintjes zijn circulaire tuintjes rondom ondergrondse containers waa

Project
Bewoners en bedrijven wilden deze grote stenige stoep graag vergroenen. Samen met partners, buurt en gemeente werd een klimaatbestendige 'Proeftuin' ontwikkeld. Hierin veel aandacht voor groen, klimaatadaptatie en sociale ontmoeting.
Project
Peter Plank bouwt samen met vrijwilligers en buurtbewoners van de Stadsboerderij Osdorp aan een Rainproof Proeftuin!
Project

Aan de Keizersgracht in Amsterdam is een grijze gevel veranderd in een weelderige, verticale tuin. Met weinig ruimte is een mooie en rainproof binnentuin gecreëerd.

Project
De schuinedaken van twaalf stadwoningen in een voormalig ledikantenfabriek zijn voorzien van een prachtig groendak.
Project
Door het tijdelijk opslaan van regenwater onder het kunstgrassportveld kan opwarming van het veld worden tegengegaan en tegelijkertijd wateroverlast worden voorkomen.
Project
Rond het museum is er in totaal voor 7000 liter buffer en infiltratie capaciteit aangelegd.
Project

In het voorjaar van 2017 opende Kimpton De Witt haar eerste hotel buiten de VS.

Project

Woonboten hebben de meest zichtbare daken van de stad. Het zijn vaak platte grijze daken die in de grachten liggen.

Project
In 2019 is het schoolplein van de Europaschool in Amsterdam-Zuid getransformeerd naar een levendig plein met meer natuur.