Primaire tabs

Rainbar

De Rainbar

Gepubliceerd op

29 juni 2018

De Rainbar is een feit! De enige echte bar waar het binnen regent. Gewapend met regenpakken en vol enthousiasme is hij in gebruik genomen tijdens Rooftop Festival: ROEF in Amsterdam. Zodra de regen in de Rainbar naar beneden valt, komt het bier, gemaakt van regenwater, op tafel. Want happy shower = happy hour!

ROEF - © Jerrel Oron

Een bar om op ludieke wijze de bewustwording te vergroten en discussie uit te lokken, over thema’s als wateroverlast en klimaatadaptatie. 

De Rainbar bezoeken? Dat kan!

Je komt de bar geregeld tegen op festivals en evenementen. Waarexact? Bekijk de agenda op rainbar.nl.

Wil jij ook de Rainbar op jouw evenement?

De bar is uitgerust met licht, geluid en een foto-activatie. Wanneer een bezoeker, gehuld in regenjas, naar binnen stapt, start de ervaring direct. Er klinkt gedonder, je ziet bliksemschichten en hoort en Engelstalige voice-over. Deze vertelt de urgentie van de waterproblematiek op een Hollywood blockbuster-achtige manier. De voice-over eindigt in de hevige regenval. Achter de blauwe bar staat de barman/vrouw, die na de hoosbui, een groepsfoto maakt van de bezoekers, die geprint mee naar huis kan. Meer informatie: Boek de bar!

Rainbar is een concept van het ROEF collectief en is mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Rainproof, Water Sensitive Rotterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rainbeer.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Beste lezer,

Als evenementenbureau zijn wij erg benieuwd of de Rainbar ook gehuurd kan worden voor evenementen op eigen locaties. Het concept ziet er goed uit en het past bij ons thema. Indien mogelijk, wat zijn de kosten?

Met vriendelijke groet,

Marsha

Marsha Wolfkamp (niet gecontroleerd) replied on

Beste Marsha,

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de Rainbar! Zou je een email willen sturen naar mij met wat meer informatie over jullie bureau en 'thema'? Je kunt me bereiken via douwe@rainproof.nl

Met vriendelijke groet,

Douwe de Voogt

Amsterdam Rainproof

Douwe de Voogt replied on

En dit moet ook rainproof

Praat mee