Primaire tabs

  • Home
  • Rainproof lesprogramma's
animatie Rainproof

Rainproof lesprogramma's

Het klimaat verandert. Het weer wordt extremer. Hoosbuien, overstromingen, hitte en langdurige droogte. Kinderen van nu leren graag meer over het klimaat en het effect hiervan op hun toekomst. Met deze verzameling lesprogramma's kun je als docent aan de slag:

  • Zeespiegelstijging, klimaat en water. Doelgroep: primair onderwijs (groep 6, 7 en 8) en voortgezet onderwijs (onderbouw)
  • Inspiratiekaarten klimaatadaptatie. Doelgroep: voortgezet onderwijs

Lesprogramma zeespiegelstijging

Over klimaat, zeespiegelstijging en water is de gemeente Amsterdam samen met het waterschap Amstel, Gooi en Vecht een educatiecampagne ‘Here Comes The Flood’ gestart. Jouw school kan hieraan deelnemen.

Vanaf 1 februari is de openbare fototentoonstelling, van kunstenaar Rem van den Bosch een half jaar te bewonderen op drie verschillende locaties in de stad. Daarnaast is er een educatieprogramma ontwikkeld voor het Primair Onderwijs (groep 6, 7 en 8) en Voortgezet Onderwijs (onderbouw). Een lesprogramma waarin leerlingen op een kunstzinnige manier zelf aan de slag gaan met de thema’s klimaat, zeespiegelstijging en water. Wil jij les van kunstenaar Rem, maker van de fototentoonstelling? Mail dan naar info@rainproof.nl. Het educatieprogramma neemt één dagdeel in beslag en wordt gratis aangeboden. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Meer informatie over de fototentoonstelling en het lesprgramma

Inspiratiekaarten Klimaatadaptatie

Voor docenten in het voortgezet onderwijs heeft ANMEC online inspiratiekaarten over klimaatadaptatie ontwikkeld in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht én de gemeente Amsterdam. Deze inspiratiekaarten bieden handvatten om de thema’s: hitte, droogte, extreme regen en wateroverlast op te nemen in bestaande lessen. De kaarten geven een uitgebreid overzicht van actualiteiten, bronnen, lesideeën en interessante artikelen op internet over klimaatadaptatie. Op deze manier kan de docent zelf de lessen op maat samenstellen en onderdeel laten zijn van bestaande lessen.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

hallo,

 Ik ben op zoek naar iets wat ik kan doen met een gemengde groep Nederlandse en Franse leerlingen van 14 jaar, in Amsterdam. Ze werken aan een project over  klimaatbeheersing. Zou het project rainproof iets kunnen ziojn wat we op lokatie mkunnen doen? In de laatste week van mei?

 Zou iemand van jullie de gastles op lokatie kunnen verzorgen, liefst in het engels?

Ik ben benieuwd, groetjes, Lonneke Schrijvers

lonneke schrijvers (niet gecontroleerd) replied on

Dag Lonneke,

Leuk dat je een project organiseert over klimaat. Zou je wat meer informatie kunnen sturen over het project naar info@rainproof.nl? Over welke school gaat het, welke andere opdrachten doen de leerlingen in dit project? Dan kunnen we bedenken wat de rol van Rainproof hierin kan zijn.

Met vriendelijke groet,

Douwe de Voogt

Douwe de Voogt replied on

Hallo,

ik krijg een foutmelding als ik het lesprogramma wil downloaden?

Is er een andere manier dat ik hier toegang tot kan krijgen?

Met vriendelijke groet,

G. van Hoek

G. van Hoek (niet gecontroleerd) replied on

Dag G. van Hoek,

Bedankt voor je bericht. Het lespakket is inderdaad even offline gehaald; dit willen we binnenkort weer online zetten. Als je een mail stuurt naar info@rainproof.nl kan ik je op dit moment verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Douwe de Voogt
Amsterdam Rainproof

Douwe de Voogt replied on

En dit moet ook rainproof

Praat mee