Primaire tabs

Regentuin Huis van de Wijk Lydia

Door

Luella van Turnhout

Gepubliceerd op

15 augustus 2019

In de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia is een voorbeeldtuin met regen- en hittebestendige maatregelen aangelegd. De regentuin is een initiatief van buurtbewoners van de Johannes Vermeerbuurt en Duivelseiland, in samenwerking met GroeneBuurten.

Er worden open dagen georganiseerd waar je kunt zien hoe je een regenton aansluit, hoe simpel het aanleggen van een groen dak kan zijn, en hoe je zelf je grondwater kunt peilen. Er is een geveltuin met een geveltuindouche. Met een infraroodcamera wordt inzichtelijk gemaakt hoe muurbegroeiing een spectaculair effect heeft op het weren van zonnewarmte.  Een wandrek laat zien hoe je dergelijk verticaal groen kunt aanleggen zonder dat bijvoorbeeld klimop of blauweregen aan de muur vastgroeien (met prachtige schuilruimte voor vogelsnestjes en insecten!). In het najaar komt hier nog een waterinfiltratiesysteem bij onder de tegels.

De binnentuin is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Huis van de Wijk Lydia. Wel vooraf even toestemming vragen bij de bar.

Meer informatie over de maatregelen kun je opvragen bij de medewerkers van GroeneBuurten. Zij hebben hun kantoor om de hoek, bij het groenpunt in de Coenen, in de J.M. Coenenstraat 4. Telefoon 020-020-6628 237 of mail info@groenebuurten.nl.

Status

In ontwikkeling

Dit gaat over een rainproof

GebouwGebouwDakDakTuinTuin

En dit moet ook rainproof

Praat mee