Woningcorporaties

Woningcorporaties

Woningcorporaties in Amsterdam hebben een groot deel van het vastgoed in de stad in hun bezit. Ze kunnen daarom veel doen om de stad Rainproof te maken. Hieronder vind je een overzicht van projecten waar woningcorporaties aan hebben meegedaan, waarmee de woningcorporaties bijdragen aan een rainproof Amsterdam. Kijk voor onze acties met woningcorporaties op deze pagina en op de netwerkpagina's van onze partners De Alliantie, Eigen Haard, Stadgenoot en Ymere.

Project

Een binnentuin in de Rivierenbuurt heeft een nieuwe taak gekregen, het werken als een spons. De Rivierenbuurt heeft snel wateroverlast na extreme regen en kan deze sponswerking goed gebruiken.

Project
In 2020 wordt er gestart met het RESILIO project. Er wordt 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.
Project

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Project

De binnentuin van de voormalige school in het bouwblok tussen de Batjanstraat en Sumatrastraat in Amsterdam-Oost is veranderd van een stenig plein naar een groene tuin.

Project

Vanwege de technische noodzaak moest woningcorporatie Stadgenoot het dak van het woningcomplex aan de Da Costakade vervangen. Na oplevering van het dak is in samenwerking met bewoners, Rooftop Revolution en Patina dakdenkers besloten om het dak te vergroenen.

Project
In de straat zijn op een zonnige dag in april 14 tuinen opgeknapt. De helft van deze tuinen is ook onttegeld. De tuinen in de straat zijn dus niet alleen weer netjes, maar ook groener en rainproof.
Project

Donkergroen transformeert een brede stoep tot bloemrijke buurttuin!

Project

Achter het Huis van de Wijk, bovenop de parkeergarage van de omwonenden vind je een paradijs in de Pijp. De enorme daktuin met vlinderplanten, groenten en kruiden buffert tot wel 250.000 liter regenwater.