Woningcorporaties

Woningcorporaties

Woningcorporaties in Amsterdam hebben een groot deel van het vastgoed in de stad in hun bezit. Ze kunnen daarom veel doen om de stad Rainproof te maken. Hieronder vind je een overzicht van projecten waar woningcorporaties aan hebben meegedaan, waarmee de woningcorporaties bijdragen aan een rainproof Amsterdam. Kijk voor onze acties met woningcorporaties op deze pagina en op de netwerkpagina's van onze partners De Alliantie, Eigen Haard, StadgenootYmere en Rochdale.

Project

In Tuttifruttidorp in Noord zijn in maart 2022 bijna honderd daken van schuurtjes vergroend.

Project
In november 2021 zijn er in de Sumatrastraat in Amsterdam Oost zes geveltuinen aangelegd samen met Eigen Haard, de gemeente en Upperbloom.
Project

De langste geveltuin in de Indische Buurt grenst aan het ouderencomplex op de Javastraat, Gorontalestraat en Makassarstraat. De gebouwen zagen er op het eerste gezicht grauw en kaal uit.

Project
In 2020 is het RESILIO project gestart. Er wordt in totaal 10.000 m2 aan slimme blauw-groene daken aangelegd in Amsterdam.
Project
In de Rivierenbuurt is de St. Catharina Fröbelschool volledig gerenoveerd. Het is nu een wooncomplex voor jongeren en de gedeelde binnentuin heeft een nieuwe taak gekregen, het werken als spons. De Rivierenbuurt heeft snel wateroverlast na extreme regen en kan deze sponswerking goed gebruiken.
Project

Een groen hart voor de woningen aan de Eurokade, Kroonweg, Roebelkade en Valutaboulevard. Bewoners zetten zich al jaren samen in voor een rainproof, groen en leuk plein achter hun woningen. Stap voor stap wordt het steeds groener en meer rainproof!

Project

De binnentuin van de voormalige school in het bouwblok tussen de Batjanstraat en Sumatrastraat in Amsterdam-Oost is veranderd van een stenig plein naar een groene tuin.

Project

Vanwege de technische noodzaak moest woningcorporatie Stadgenoot het dak van het woningcomplex aan de Da Costakade vervangen. Na oplevering van het dak is in samenwerking met bewoners, Rooftop Revolution en Patina dakdenkers besloten om het dak te vergroenen.

Project
In de straat zijn op een zonnige dag in april 14 tuinen opgeknapt. De helft van deze tuinen is ook onttegeld. De tuinen in de straat zijn dus niet alleen weer netjes, maar ook groener en rainproof.
Project

Donkergroen transformeert een brede stoep tot bloemrijke buurttuin!

Project

Achter het Huis van de Wijk, bovenop de parkeergarage van de omwonenden vind je een paradijs in de Pijp. De enorme daktuin met vlinderplanten, groenten en kruiden buffert tot wel 250.000 liter regenwater.