Primaire tabs

Addenda tuinplantjes actie uitdelen

Tegelservice

Met de tegelservice haalt de gemeente jouw tuintegels op!

Tegels? Jazeker, minder tegels en meer groen in voor- en achtertuin biedt veel voordeel voor jou en de stad. De gemeente helpt daarom graag mee door jouw tegels op te halen. Deze tegelservice zal in heel Amsterdam uitgerold worden. Voordat de service structureel aangeboden wordt, organiseren we, samen met de gemeente, dit voor- en najaar pilots in een aantal buurten.

Waarom tegels eruit?

Omdat het klimaat verandert. Het wordt warmer en de regenbuien extremer. Minder tegels en dus meer groen in de stad brengt veel voordelen. In een versteende stad blijft het lang(er) warm en kan het regenwater lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. Bovendien geeft groen meer ruimte aan flora en fauna in de stad! Met deze service geeft de gemeente aan dat klimaatadaptatie van belang is in de openbare ruimte én op privaat terrein. Mocht jouw wijk als pilot meedoen, dan zijn wij heel benieuwd naar de ervaringen. We horen graag waar jullie tegenaan lopen en kijken zo samen hoe we het beste de meeste tegels kunnen ophalen.


Hoe werkt de service? 

Van tevoren ontvangen bewoners in de pilotwijken een folder met daarin de praktische informatie over waar en wanneer de tegels aan straat gezet mogen worden. De wijken en data communiceren wij ook in de agenda op deze website.
NB: We willen graag benadrukken om bij alles wat je doet, ook bij het plaatsen van de tegels bij de ophaalplekken, de RIVM-richtlijnen na te leven. 

Agenda:


noord_collage_1_2