Tips voor hulp voor een groenere tuin

Gepubliseerd op:
6 maart 2023

Wil je graag een groenere tuin, maar weet je niet waar of hoe te beginnen? Misschien ben je zelf niet in staat om aan de slag te gaan en ben je op zoek naar hulp. Zou je graag meer informatie over een groene tuin willen, specifiek advies willen krijgen over jouw tuin of juist iemand willen inschakelen om je een handje te helpen? Wij helpen jou uit de brand met deze tips voor hulp!

Tegels eruit, groen erin!

Wil je wel vergroenen, maar weet je nog niet precies hoe dit aan te pakken? Heb je advies nodig? Of kun jij een beplantingsplan gebruiken? Wil je (informatie over) gezonde tuinaarde, tuintips en inspiratie, of misschien zelfs een boompje? Heb je een tuin in Amsterdam-West, Centrum, Nieuw-West (alleen Geuzenveld, Slotermeer of Sloterdijken), Oud-Zuid of Noord (alleen Oud-Noord of Tuindorp Oostzaan)? Tegels Eruit, Groen Erin! kan je dan helpen! Of je nu bewoner, bedrijf, huurder of school bent, iedereen kan meedoen. Na advies en hulp van Tegels Eruit, Groen Erin! kun je gegarandeerd starten met het vergroenen van je tuin. Aanmelden kan via deze pagina.

Tegels Eruit, Groen Erin kaart 2023
Tegels Eruit, Groen Erin 2023

Helpende handjes

Wil je vergroenen, maar heb je hulp nodig om de tegels te verwijderen? Via een oproep op Buurtgroen020 kom je wellicht in aanraking met die welwillende buur die jou een handje kan helpen. Of neem eens een kijkje bij het Huis van de Wijk in jouw stadsdeel. Ook daar zijn vele betrokken vrijwilligers die graag helpen de wijk een stukje mooier en beter te maken.

In Amsterdam zijn nog meer bevlogen initiatieven in de stadsdelen en wijken te vinden, die jou graag ondersteunen in de tuin. Hieronder zie je per stadsdeel een paar voorbeelden genoemd.

Oost:

In Oost kun je vragen over groen en mogelijk hulp in je tuin stellen aan Jungle Amsterdam.

Zuid:

Heb je hulp nodig voor groen in stadsdeel Zuid? Bewoners in Oud-Zuid en de Zuidas kunnen bij GroeneBuurten terecht voor inspiratie en klimaatbestendige voorbeeldtuinen. Verder ondersteunen ze bij de aanleg, het onderhoud en de verbetering van groen in de stad. Ook bereikbaar in Zuid: Natuur&Milieuteam Zuid, werkzaam in de wijken De Pijp, Rivierenbuurt en Buitenveldert. Zij bieden advies en informatie, verbinden en ondersteunen. Ze kunnen jou helpen als je bijvoorbeeld iets wilt weten over planten of biodiversiteit, als je je tuin wil aanpakken of hoe je een gezamenlijke buurttuin kunt oprichten.

Subsidies

Voor sommige maatregelen zijn er zelfs subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld via de gemeente Amsterdam, maar ook via Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.