Vacature: Lokale Wijkaanjager ‘Groen Amsterdam Noord’ (Banne en omgeving)

Ben jij de ambitieuze Amsterdammer die Wijkaanjager Groen wil worden in Amsterdam Noord (Banne en omgeving).
Als Wijkaanjager breng je de beweging op gang en bouw je aan een leefbaar en groen Amsterdam door anderen in je wijk te motiveren en activeren om samen de stad te vergroenen.

Regenwateroverlast, hitte, droogte en overstromingen
Hoe passen we Amsterdam aan op extremer weer? Hoe maken we Amsterdam tegelijkertijd groener, gezonder en aantrekkelijker? In Amsterdam wordt de impact van klimaatverandering steeds meer voelbaar. De stad weerbaar maken tegen extreme buien, hitte, droogte en overstroming vergt actie op veel verschillende terreinen én van ons allemaal. Het vraagt om actie van zowel overheid, bedrijven én inwoners.

Wijkaanjagers met een missie
Amsterdam Rainproof begeleidt deze Wijkaanjagers in onze gezamenlijke missie om lokale stakeholders (bewoners, organisaties, bedrijven, woningcorporaties, vve’s) te stimuleren om met klimaatadaptieve maatregelen aan de gang te gaan. Denk aan: het onttegelen van tuinen, het plaatsen van groene daken, groene gevels, geveltuinen, boomspiegels, regentonnen, het creëren van schaduw, het opzetten van acties, het verzorgen van informatieavonden, een lokaal netwerk bij elkaar brengen, etc.

Als Wijkaanjager ‘Groen Amsterdam Noord’ herken jij jezelf in de volgende kenmerken:

 • Je hebt affiniteit met de wijk en een netwerk in de wijk Banne en omgeving;
 • Je hebt ervaring op het gebied van samenwerking/participatie met verschillende stakeholders;
 • Je hebt affiniteit met groen en klimaatadaptatie (= extreme regen, hittestress, droogte, waterveiligheid/ overstromingsrisico);
 • Je bent een ‘handen uit de mouwen’-type;
 • Je bent goed in organiseren en je kunt overzicht houden in verschillende projecten;
 • Je bent professioneel in je contacten met interne en externe partijen;
 • Je weet hoe je een netwerk moet bouwen en onderhouden;
 • Je staat open voor verandering en je bent flexibel;
 • Je weet kansen om te zetten in concrete acties;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van een plan van aanpak en het bewaken van de voortgang hiervan.

In deze rol werk je nauw samen met de Wijkaanpak Coördinatoren van Amsterdam Rainproof. Je bent per direct beschikbaar voor 4-6 uur per week om deze functie te vervullen voor een periode van een half jaar. Daarnaast ben je bereid om de (live) opleidingsmiddag ‘Wijkaanjager & Rainproof Coach’ te volgen. Je fungeert in deze rol als aanspreekpunt namens Amsterdam Rainproof in jouw wijk. Het hechte team van Amsterdam Rainproof en de Rainproof Coaches zijn voor jou de inhoudelijke basis die je ondersteunen.

Heb je interesse in deze functie? Stuur je motivatie en CV naar info@rainproof.nl

 • Tarief: Afhankelijk van je profiel en de manier waarop je invulling kunt geven aan deze opdracht kunnen wij een tarief bieden tussen de 45-65 euro per uur excl BTW.
 • Overeenkomst: Voor deze opdracht bieden wij een overeenkomst in samenwerking met Rooftop Revolutions, je factureert aan Rooftop Revolutions. Inhoudelijk rapporteer je rechtstreeks aan de community manager van Amsterdam Rainproof.

* * * * *
Leuke functie, maar niet in Noord…? 
Op korte termijn gaan we ook op zoek naar Wijkaanjagers in Nieuw-West en Zuidoost, dus houd onze website in de gaten!
* * * * *

Over Amsterdam Rainproof
Amsterdam Rainproof bestaat uit een samengesteld team van 8 medewerkers vanuit zowel Waternet als de gemeente Amsterdam. Rainproof is de netwerk aanpak om gezamenlijk met alle relevante stakeholders te komen tot een klimaatbestendige stad. Dit doen we door het creëren van bewustwording, aangaan van samenwerkingen, leggen van verbindingen, kennisuitwisseling en overgaan tot actie. Het vaste team bestaat uit een aantal community managers, communicatieadviseurs, kennismakelaar, een trainee en een inhoudelijke programmamanager. Aangevuld door inhoudelijke experts vanuit de organisaties.