Vacature: Student-assistent

Amsterdam Rainproof is op zoek naar een student-assistent die het team één of twee dagen per week kan komen versterken.

Rainproof is een netwerkorganisatie die werkt aan de transitie naar een klimaatbestendig Amsterdam, door middel van het vergoten van bewustwording, faciliteren en activeren van alle partijen in de stad.

Wat ga je doen?
In deze rol werk je parttime als project-assistent en ben je verantwoordelijk voor het beheer van de communicatie via onze algemene mailbox. Veel van de communicatie tussen partners uit het netwerk, Amsterdammers en geïnteresseerden gaat via dit kanaal. Je helpt mensen met het vinden van de juiste informatie, brengt ze in contact met collega’s of anderen in ons netwerk, en geeft advies bij vragen waar mogelijk. Dit is een groot onderdeel van het functioneren van Rainproof, dus we kunnen jouw hulp hier goed gebruiken.

Daarnaast ondersteun je verschillende projecten of collega’s met communicatieve of organisatorische taken met bijvoorbeeld de Tegelservice (bij het NK-Tegelwippen), content voor de website, of (fiets)excursies voor studenten of andere geïnteresseerden door Amsterdam. We kunnen eigenlijk altijd extra handen gebruiken bij de organisatie van events, verspreiden van informatie of Rainproof community management, en via het beheren van de mailbox krijg je goed mee wat er allemaal speelt en bij welke interessante projecten je zou kunnen bijspringen.

Wie ben jij?
We zoeken iemand met affiniteit voor thema’s als klimaatadaptatie en regenbestendigheid in de stad. Het gaat om 8-12 uur in de week en het is leuk om (af en toe) op het mooie Waternet kantoor aan de Amstel te komen werken met de leuke collega’s uit ons team. Op dit moment is maandag onze vaste kantoordag, en werken we met het team op kantoor, indien nodig kan er ook digitaal worden aangesloten. Vanwege het continue communicatieve werk is het van belang om de uren te kunnen verspreiden over meerdere dagen in de week. Je komt onder contract bij Waternet, waarbij je wordt aangenomen in schaal 4 (circa 660 euro bruto (incl. IKB) voor 8 uur per week). De voertaal van het werk is Nederlands, maar voor af en toe internationaal contact is een goed niveau van Engels ook belangrijk.

Spreekt dit je aan en ga je graag met het Rainproof-team aan de slag om Amsterdam een groene klimaatbestendige stad te maken? Mail dan naar info@rainproof.nl

* * * * *

Over Amsterdam Rainproof

Amsterdam Rainproof bestaat uit een samengesteld team van 8 medewerkers vanuit zowel Waternet als de gemeente Amsterdam. Rainproof is de netwerkaanpak om gezamenlijk met alle relevante stakeholders te komen tot een klimaatbestendige stad. Dit doen we door het creëren van bewustwording, aangaan van samenwerkingen, leggen van verbindingen, kennisuitwisseling en overgaan tot actie. Het vaste team bestaat uit een aantal community managers, communicatieadviseurs, kennismakelaar, een trainee en een inhoudelijke programmamanager. Aangevuld door inhoudelijke experts vanuit de organisaties.