Ariadne is Rainproof! En jij?

Gepubliseerd op:
15 november 2018

Ariadne is Rainproof! Zij heeft in haar tuin verschillende rainproof maatregelen toegepast. Het was een tuin met veel tegels. Dit is als eerste aangepakt. Veel tegels hebben plaatsgemaakt voor borders gevuld met diverse soorten planten. Dit houdt niet alleen het water vast, maar heeft ook en ander bijkomend voordeel. Deze verschillende planten zorgen voor een grotere biodiversiteit. Zo zorgt Ariadne voor een mooie leefomgeving voor diverse kleine dieren, zoals vlinders, vogels en insecten.

Regenton en trampoline

Naast deze maatregel heeft Ariadne ook een regenton aangesloten op de regenpijp. De regenton is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten. Bovendien is het een regenwatervoorziening die gemakkelijk te installeren is. Zeker met deze stap-voor-stap video!

Maar dat is niet de enige waterbuffer in deze tuin. Haar kinderen hebben een grote trampoline. Doordat de trampoline is ingegraven, is er een grote kuil in de tuin ontstaan. Hier kan het regenwater naartoe stromen en tijdelijk opgevangen worden indien nodig.

Deel twee

Geïnspireerd door de andere maatregelen, heeft Ariadne na ons bezoek nog meer toepassingen doorgevoerd. Bekijk de video en laat je ook inspireren! De mogelijkheden zijn oneindig.

Hoe zorg jij voor droge voeten?

Heb jij nou ook een slimme Rainproof oplossing? Houd je droge voeten bij een hoosbui? Of heb je een ander mooi idee om regenwater op te vangen of te gebruiken? Laat het ons weten en mail naar info@rainproof.nl!