Erik is Rainproof! En jij?

Gepubliseerd op:
8 januari 2019

Erik is graag in de tuin aan het werk. In zijn tuin heeft hij meerdere regenbestendige maatregelen getroffen. Hij heeft niet één maar verschillende regenpijpen afgekoppeld, een groen dak aangelegd én hij heeft zelfs een mooie watertrap gemaakt. Wat dat is, dat legt hij haarfijn uit in onderstaande video. Naast het groene dak voert hij ook regenwater via een ander dak af. Dit water loopt niet naar het riool, maar via een goot, door de tuin, richting de stoep. 

De watertrap

Regenpijpen en groene daken

Door regenpijp af te koppelen van het riool, wordt het rioolstelsel minder belast bij een hevige regenbui. Erik laat het water dat valt op zijn dak, via een watertrap weglopen. Hij heeft verschillende goten zo gemonteerd zodat het water via deze weg de tuin in kan stromen. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen laat hij in bovenstaande video zien. Zijn creativiteit haalt hij uit video’s op Youtube en Pinterest. Meer heeft Erik niet nodig om zijn Rainproof tuin in te richten! Zijn tip: ‘Zoek eens op ‘regenwater’ of ‘regenwater harvesting’ en ‘Wereld Waternet’ er de inspiratie is eindeloos. Naast deze creatieve vormen van afkoppelen heeft Erik ook een groen dak aangelegd. Dit dak zorgt voor de opvang van regenwater en houdt het tijdelijk vast. Een bijkomend voordeel van een groen dak is dat het ook nog eens de omgeving koelt op warme dagen.

Aan de slag

Wil jij nou ook aan de slag en je regenpijpen afkoppelen? Of een groen dak aanleggen? Laat je inspireren door Erik. Naast de creatieve ideeën op Pinterest kun je je ook laten inspireren door de volgende maatregelen

Hoe zorg jij voor droge voeten?

Heb jij nou ook een slimme Rainproof oplossing? Houd jij net als Erik droge voeten bij een hoosbui? Of heb je een ander mooi idee om regenwater op te vangen of te gebruiken? Laat een reactie achter of mail naar info@rainproof.nl.