Maaike is Rainproof! En jij?

Gepubliseerd op:
11 oktober 2018

Maaike heeft een heel bijzondere maatregel op haar dak! Oorspronkelijk is de maatregel bedoeld ter verkoeling, maar met regenwateropvang als bijkomende functie. Welke maatregel dat is? Een heus waterdak! Bekijk de video en Maaike laat je zien wat dit inhoudt.

Waterdaken

Wat is nou eigenlijk een waterdak? Bij waterdaken blijft het regenwater daadwerkelijk op het dak staan, doordat de afvoer minimaal is en/of de overstort hoger is geplaatst. Het meeste water in deze waterberging verdampt uiteindelijk, een klein gedeelte wordt afgevoerd via de riolering.

Naast het opslaan van regenwater heeft deze constructie ook nog een ander voordeel. Het waterdak van Maaike is oorspronkelijk bedoeld ter verkoeling. Hiermee heb je dus een heerlijk koele plek tijdens lange hete zomers. Ook kan een dergelijk dak op bijna elk plat dak geplaatst worden. En zijn de kosten voor aanleg en onderhoud zijn beperkt. En zoals Maaike laat zien, is het een prima plek voor een eenden familie! Hoe gezellig is dat!

Aan de slag

Wil jij ook aan de slag met een waterdak? Of gewoonweg meer informatie over deze oplossing om regenwater te bergen? Bekijk dan de maatregelen-toolbox voor de uitgebreide informatie en een schematische doorsnede van waterdaken.

Hoe zorg jij voor droge voeten?

Heb jij nou ook een slimme Rainproof oplossing? Heb jij net als Maaike een bijzonder dak? Houd je droge voeten bij een hoosbui? Of heb je een ander mooi idee om regenwater op te vangen of te gebruiken? Laat het ons weten en mail naar info@rainproof.nl!