Ron is Rainproof! En jij?

Gepubliseerd op:
19 oktober 2018

Ron heeft in zijn tuin zelf waterdoorlatende bestrating aangelegd. Hierdoor kan het water ook bij extreme regen, in zijn tuin, via de grond afgevoerd worden. Ron is zich heel bewust van de overlast die een heftige regenbui kan veroorzaken. Hij heeft zijn tuin zelf ontworpen en hierbij goed nagedacht over de regenbestendigheid. Deze tuin met borders en bestrating is dan ook zo ingericht dat het water ten alle tijden goed afgevoerd wordt. Bekijk de video en leer van de tips van Ron.

Bestrating

De bestrating heeft Ron zo gelegd dat de voegen bewust een klein beetje open blijven. Dat komt doordat er grof zand tussen de stenen is toegevoegd. Dankzij deze ruimte kan het water makkelijker wegstromen. Daarnaast is de kantopsluiting zo aangelegd dat deze lager ligt dan de bestrating zelf. Hierdoor stroomt het water, dat niet via de voegen wegloopt, via de kanten en zo de tuinvakken in. Hij zorgt ervoor dat de aarde goed los blijft, dan kan het water goed opgenomen worden. Zo hou je een Rainproof tuin én droge voeten!

Aan de slag

Naast het grove grind zou je ook kunnen kiezen voor andere water doorlatende bestrating. Er zijn verschillende mogelijkheden van open voeg tot klinkers met noppen, om het regenwater beter in de grond weg te laten zakken. Wil jij nou meer informatie over waterpasserende verharding? Bekijk dan de toolbox voor een uitgebreide handleiding.

Hoe zorg jij voor droge voeten?

Houd jij nou ook droge voeten bij een hoosbui? Heb jij een slimme Rainproof oplossing? Of heb je een ander mooi idee om regenwater op te vangen of te gebruiken? Laat het ons weten en mail naar info@rainproof.nl!