Verhalen

Verhaal
Rainproof ging op pad om projecten van Towards Nature te bekijken. Deze projecten zijn gericht op permacultuur waarin Rainproof ontwerpen belangrijk is.
Verhaal

Erik is graag in de tuin aan het werk. In zijn tuin heeft hij meerdere regenbestendige maatregelen getroffen.

Verhaal
Ariadne is Rainproof! Ze combineert meerdere regenbestendige maatregelen in haar tuin. Veel groen, een regenton en zelfs een trampoline wordt ingezet in haar rainproof tuin.
Verhaal

Ron heeft in zijn tuin zelf waterdoorlatende bestrating aangelegd. Hierdoor kan het water ook bij extreme regen, in zijn tuin, via de grond afgevoerd worden.

Verhaal

Maaike heeft een heel bijzondere maatregel op haar dak! Oorspronkelijk is de maatregel bedoeld ter verkoeling, maar met regenwateropvang als bijkomende functie. Welke maatregel dat is?

Verhaal
De Laterna Magica basisschool had al een fantastisch groen schoolplein. Helaas ontstonder er door het hoogteverschil bij hoosbuien ‘serieuze modderstromen’. Het nieuwe schoolplein is helemaal rainproof door regenwatergebruik, opslag en goede afwatering.
Verhaal
Waar kunst en klimaat samen komen. Voor de deur van kunstenaarsbroedplaats en hostel WOW Amsterdam ligt een bijzondere strook stoeptegels.
Verhaal
Het nieuwe voorplein van De Mirandabad in de Rivierenbuurt is bestand tegen een fikse regenbui. Dankzij grind en groen in plaats van asfalt en tegels kan het regenwater tijdelijk blijven staan en vervolgens de grond in zakken.
Verhaal
Het nieuwe schoolplein van de Koetsveldschool is een feest in alle seizoenen. Het plein heeft groene borders, een tunneltje van wilgen, schelpenpaadjes, moestuintjes, waterbakken en een regenwatervijver.
Verhaal
In een nieuwe woonwijk op de Kop Zuidas leggen de gemeente en Waternet een watervertragende groenstrook aan. Deze groenstrook vangt regenwater tijdelijk op en draagt bij aan een klimaatbestendige en groene stad.
Verhaal
Intratuin Amsterdam vangt genoeg regenwater op om al hun planten van water te voorzien. De twee grote watersilo's kunnen in totaal 210.000 liter regenwater vasthouden: beter voor de planten en beter voor de stad.
Verhaal
Deze vijver bovenop de parkeergarage van het Artemis Dutch Design Hotel kan niet alleen veel regenwater opvangen, maar is ook nog eens mooi om te zien.