Verhalen

Verhaal
Het nieuwe schoolplein van de Koetsveldschool is een feest in alle seizoenen. Het plein heeft groene borders, een tunneltje van wilgen, schelpenpaadjes, moestuintjes, waterbakken en een regenwatervijver.
Verhaal
Waar kunst en klimaat samen komen. Voor de deur van kunstenaarsbroedplaats en hostel WOW Amsterdam ligt een bijzondere strook stoeptegels.
Verhaal
Het nieuwe voorplein van De Mirandabad in de Rivierenbuurt is bestand tegen een fikse regenbui. Dankzij grind en groen in plaats van asfalt en tegels kan het regenwater tijdelijk blijven staan en vervolgens de grond in zakken.
Verhaal
In een nieuwe woonwijk op de Kop Zuidas leggen de gemeente en Waternet een watervertragende groenstrook aan. Deze groenstrook vangt regenwater tijdelijk op en draagt bij aan een klimaatbestendige en groene stad.
Verhaal
Intratuin Amsterdam vangt genoeg regenwater op om al hun planten van water te voorzien. De twee grote watersilo's kunnen in totaal 210.000 liter regenwater vasthouden: beter voor de planten en beter voor de stad.
Verhaal
Deze vijver bovenop de parkeergarage van het Artemis Dutch Design Hotel kan niet alleen veel regenwater opvangen, maar is ook nog eens mooi om te zien.
Verhaal
De Hydroblob blokken van steenwol en katoen kunnen regenwater in de tuin opzuigen, vasthouden, en vertraagd weer afgeven. Simpel en doeltreffend.
Verhaal
Door asfalt weg te halen en groen aan te leggen, draagt PlantageLAB bij aan de verduurzaming van de stad.
Verhaal
Een zwemvijver, een kruipruimte vol schelpen en zinkputten met grind: Nancy Wiltink gaat graag op zoek naar duurzame, speelse en betaalbare maatregelen om haar huis en Tuin aan Zee rainproof te maken.
Verhaal
Meestal wordt afval- en regenwater probleemloos afgevoerd. Maar na een extreme regenbui kan het riool overbelast raken en het water op straat of in huizen lopen. Hoe rainproof is ons rioolsysteem eigenlijk?
Verhaal
Het zal je maar gebeuren, een souterrain vol water, ronddrijvende boeken, doorweekte vloerbedekking en kasten die instorten. Het overkwam Marleen Doodkorte twee keer. Nu heeft ze haar huis rainproof gemaakt.
Verhaal
Het verhaal van Arnoud Hekkens van stichting Jan Maijen Collectief over de ontwikkeling van de Tuin van Jan. Een ongebruikt binnenterrein is nu een regenbestendige paradijstuin en ontmoetingsplek voor de buurt.