Dak rainproof maken

Op de Ontdekdagen Marineterrein Amsterdam is vandaag SmartRoof 2.0 feestelijk geopend. Dit blauw-groene dak voorkomt wateroverlast tijdens intense regenbuien door water op te vangen, op te slaan en te hergebruiken voor de beplanting.
Samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rooftop Revolution hebben we een handige poster gemaakt over water op groene daken. Leer meer over deze duurzame daken en ontdek hoe je onze poster aan de muur kunt hebben!
Op vrijdag 9 september vindt het intieme festival 'ROEF' plaats. Bezoekers kunnen deze avond langs verschillende onontdekte groene en rainproof daken aan de Wibaut - en Weesperstraat (Knowledge Mile).
Toon meer
Tips om je dak rainproof te maken
Tip
Het regent vaker harder en niet alle daken kunnen deze grote hoeveelheden regen aan. Bereid je daarom voor en voorkom lekkages.
Tip

De infographic geeft in 1 overzicht welke concrete maatregelen je als bewoner of professional kan toepassen om overlast van regen te voorkomen of om ermee om te gaan.

Verhaal
Deze vijver bovenop de parkeergarage van het Artemis Dutch Design Hotel kan niet alleen veel regenwater opvangen, maar is ook nog eens mooi om te zien.
Toon meer

Welke plekken in de stad zijn al rainproof gemaakt?

Deze projecten zijn er al om onze stad rainproof te maken

Wat kan je nog meer rainproof maken?

Lees hier alles voor het rainproof maken van jouw...