Dak rainproof maken

Samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rooftop Revolution hebben we een handige poster gemaakt over water op groene daken. Leer meer over deze duurzame daken en ontdek hoe je onze poster aan de muur kunt hebben!
Op vrijdag 9 september vindt het intieme festival 'ROEF' plaats. Bezoekers kunnen deze avond langs verschillende onontdekte groene en rainproof daken aan de Wibaut - en Weesperstraat (Knowledge Mile).
Het waterbergend groene dakpark Orlyplein won donderdag 9 juni de prijs De Gouden Zwaluw. De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap reikt de prijs uit aan organisaties die zich verdienstelijk maken om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.
Toon meer
Tips om je dak rainproof te maken
Verhaal
Deze vijver bovenop de parkeergarage van het Artemis Dutch Design Hotel kan niet alleen veel regenwater opvangen, maar is ook nog eens mooi om te zien.
Tip
Het dak is bij uitstek een plek om tijdelijk regenwater op te vangen. Maar wat komt er allemaal bij kijken bij het maken van een waterdak of een groen dak? Deze tips kunnen je hierbij helpen.
Maatregel
Een intensief groen dak, ook wel natuurdak genoemd, heeft een gevarieerde beplanting en kan daardoor in vergelijking met extensieve groene daken, relatief veel regenwater vasthouden.
Toon meer

Welke plekken in de stad zijn al rainproof gemaakt?

Deze projecten zijn er al om onze stad rainproof te maken

Wat kan je nog meer rainproof maken?

Lees hier alles voor het rainproof maken van jouw...